Jóváhagyták: Budapest adósságának hatvan százalékát átvállalja az állam

2013. március 27. 10:31

A kormány a szerződésben vállalja, hogy támogatja a fővárossal egyeztetett, a közösségi közlekedésre és egyéb városfejlesztési tervre irányuló projektlista megvalósítását.

2013. március 27. 10:31

Jóváhagyta a kormány és a főváros közötti, Budapest 21 elnevezésű szerződést a Fővárosi Közgyűlés szerdán. A képviselők 20 igen szavazattal, 10 ellenszavazat mellett döntöttek így. A megállapodást március 8-án írta alá Orbán Viktor miniszterelnök és Tarlós István főpolgármester, a dokumentum hatályba lépésének feltétele volt a testület jóváhagyása. A dokumentumnak két pillére van: a fővárosi adósságállomány 60 százalékos állami átvállalása, valamint az, hogy a következő évek nagy fővárosi fejlesztéseit közösen dolgozza ki a kormány és a főváros vezetése.

A kormány a szerződésben vállalja, hogy támogatja a fővárossal egyeztetett, a közösségi közlekedésre és egyéb városfejlesztési tervre irányuló projektlista megvalósítását. A kabinet emellett a fővárosi közösségi közlekedés zavartalan működtetése érdekében május 20-ig lépéseket tesz, beleértve a működés stabilitását biztosító intézkedéseket is.

A 4-es metró forráshiányának megszüntetéséről és a beruházás kapcsán felmerülő többletköltségek finanszírozásáról augusztus 31-ig állapodik meg a kormány és a főváros. A dokumentum kimondja, hogy a kormány egyetért egyebek mellett az elektronikus jegyrendszer bevezetésével, együttműködik a Duna-parti területek egységes fejlesztésében és hasznosításában, valamint további jövőbeni megállapodásokat helyez kilátásba.

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
libatolvaj
2013. március 27. 12:09
Egyik zsebbol àtrakjàk a tartozàst a màsik zsebbe. De a végén a zemberek fizetik. A lényeg, hogy akik felelosek a tartozàsokért, azok szépen felszivodnak.
huttinger
2013. március 27. 11:08
"""Az épülő rózsadombi villája körüli területet állami telekkel gyarapította Láng Zsolt II. kerületi polgármester – írja a Blikk. A 189 négyzetméteres ingatlant az állam pályázat és árverés nélkül adta el.""" Ez is benne van abba a 60%-ban? http://index.hu/belfold/2013/03/27/lang_zsolt_allami_telket_is_vett/
lófasztsetudszdeazértugatsz
2013. március 27. 10:56
kicsit sokallom ezt a 60 %-ot 50%-nál kevesebbet kellett volna
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!