Gyöngyöspata a Szent Korona falva lett

2013. március 22. 15:13

A hevesi falu új SZMSZ-ének értelmében a település javai a Szent Korona oltalma alá kerültek. Gaudi-Nagy Tamás szerint történelmet írtak.

2013. március 22. 15:13

A mai napon a gyöngyöspatai képviselő-testület az Országházban, a Szent Korona színe előtt ismertette az új Szervezeti és Működési Szabályzatát, amelyet Gyöngyöspata jegyzője hirdetett ki. Amelynek értelmében Gyöngyöspata az Alaptörvényben foglaltak szerint Magyarországot a Szent Korona országának tekinti. Nagyboldogasszony anyánkat Gyöngyöspata védőszentjének tekinti” – mondta a Heves megyei falu jobbikos polgármestere az N1TV-nek nyilatkozva.

Juhász Oszkár emellett elmondta, hogy a rovásírás használata lehetővé válik a település rendezvényein, helységnévtáblákon és intézményeken. „A termőföldünket, az ivóvizünket, védett erdejeinket a Szent Korona oltalma és védelme alá helyezzük, és ez egy elidegeníthetetlen nemzeti vagyont képez” – tette hozzá a politikus.

Gaudi-Nagy Tamás, a Jobbik országgyűlési képviselője szerint az intézkedés összhangban van az alaptörvénnyel. „A Szent Koronából ered minden hatalom. Az önkormányzatiság az egyik legfontosabb alapelve a Szent Korona eszméjének, és ezt helyi szinten bontják most ki az önkormányzatok. Gyöngyöspata történelmet írt azzal, hogy elsőként vette komolyan az alaptörvény történeti alkotmánnyal kapcsolatos fontos rendelkezését” – tette hozzá Gaudi-Nagy.

Összesen 164 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
FOB
2013. március 23. 15:39
Rossz nyelvek szerint jövőre az első éjszaka joga is a polgármesteré lesz. Polgártársak! Nincs egy épeszű önkormányzati képviselő sem abban a faluban? Esetleg egy jöttment értelmiségi aki eligazítaná ezeket a jobb sorsra érdemes embertársaimat? A helyi plébános sem tart ördögűzést a sötét erők által megszállt közfeladatot ellátó tisztségviselőknek? Mit is várhatnánk, ha egy szakjogász adja alájuk a lovat? Legalább mennének vissza Levédiába, hogy beteljesedjék rajtuk a "félázsiai" mondás.
hatalmas siker
2013. március 23. 13:56
Re=Te
peninsulavaldes
2013. március 23. 11:27
Tőlem aztán, ha nekik így jó. Nálam ez nem oszt nem szoroz.
Anti Komcsi
2013. március 23. 08:49
Gaudi Tamas teved. A szent koronabol nem arad semmi ero. A szent korona egy targy. Szuz Maria egy ember, nem szent, nem Isten, a Biblia, ami az Isten szava, balvanyimadasnak tartja targyak istenkent valo imadatat. A Tizparancsolat tiltja hogy Mariahoz Istenkent imatkozzunk. Olvassatok el az elso parancsolatot. Eleg vilagos.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!