Csődvédelmet kért az Est Media leányvállalata

2013. március 11. 19:03

Csődeljárás lefolytatása iránti kérelmet nyújtott be a Fővárosi Törvényszékre az Est Media Nyrt. egyik leányvállalata, az EMG Médiacsoport Kft.; a cég a törvényszék további döntéséig ideiglenes fizetési haladékot kapott - tájékoztatta az Est Media hétfőn az MTI-t.

2013. március 11. 19:03

A közlemény szerint az EMG a Budapesti Értéktőzsdén jegyzett Est Media Nyrt. kizárólagos tulajdonában áll, legnagyobb hitelezője maga a tulajdonos. Az EMG a kisebb mértékű külső és az anyavállalat felé fennálló lényegesen nagyobb összegű kötelezettségeit együtt nem lenne képes rendezni, ezért döntöttek a csődeljárás kezdeményezéséről.

Az EMG célja az, hogy a csődeljárás során hitelezőivel csődegyezséget kössön, biztosítva ezzel további működését. Az Est Media mind tulajdonosként, mind hitelezőként támogatni fogja ezt a célkitűzést – közölte a társaság.

Az EMG 2011 közepétől egyre csökkenő mértékben vett részt a cégcsoport média üzletágának operatív működésében, így a cégnél indult csődeljárás az Est Media lapkiadási és egyéb médiatevékenységét nem érinti.
 

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!