Budapest-szerződés: jóváhagyva

2013. március 27. 14:29

Jóváhagyta a Fővárosi Közgyűlés a Budapest 21 elnevezésű szerződést.

2013. március 27. 14:29

A kormány és a főváros között létrejövő megállapodást március 8-án írták alá, de csak a testület jóváhagyása után léphetett életbe — tudta meg a hetiválasz.hu. Az állam a szerződésben átvállalja a főváros adósságállományának 60 százalékát – több mint 104 milliárd forintot -, és a következő években a főváros fejlesztéseit közösen dolgozzák ki. A kormány már meg is kezdte az együttműködést; a közösségi közlekedés zavartalansága és stabilitása érdekében május 20-ig lépéseket tesz. A megállapodásban többek között a 4-es metró forráshiányának megszüntetéséről és az elektronikus jegyrendszer bevezetéséről is szó esik. A további javaslatokkal kapcsolatban a viták folytatódnak, és a közgyűlés áprilisban dönthet például a taxi szolgáltatás kérdéséről.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!