Balog a sztrájk szabályairól egyeztetne a pedagógusokkal

2013. március 12. 08:29

Az EMMI egyeztetésre hívta a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének elnökét, hogy megállapodjanak a „még elégséges szolgáltatásokról” a sztrájktörvénynek megfelelően.

2013. március 12. 08:29

A minisztérium álláspontja szerint minden pedagógus érdeke, hogy előre megismerhesse a még elégséges szolgáltatás mértékét és feltételeit. Ezen ismeret hiányában a pedagógusok nem tudják pontosan tájékoztatni sem a szülőket, sem a tanítványaikat, közölték.

Az EMMI álláspontja szerint a köznevelésben érintett gyermekek, tanulók alapvető érdekei, oktatása és jogai nem sérülhetnek egy esetleges pedagógussztrájk esetén. A kormány éppen ezért a még elégséges szolgáltatásokról szóló tárgyalások megkezdését sürgeti.

A kormány alapvetőnek tartja, hogy egy esetleges sztrájk esetén a pedagógusok tisztában legyenek azzal, milyen feladat ellátására kötelezhetők, a tanulók pedig azzal, milyen ellátásban részesülnek. Az EMMI közleménye szerint „minden ellenkező tartalmú információval szemben ezen tárgyalások még meg sem kezdődtek”.

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kamasuka
2013. március 12. 10:54
Tegyetek ki egy pedagógusoknak behajtani tilos táblát, mint Demoék a traktoroknak, és máris minden rendben van. :)
nyugalmazott tanár
2013. március 12. 09:25
Nem a pedagógusokkal kellene egyeztessen, hanem a sztrájkoli akaró szakszervezeti bohócokkal. A pedagógusoknak eszükbe sem jut sztrájkolni. Ők nem pénzsóvár orvosok.
1120
2013. március 12. 09:11
Nem lesz itt semmiféle sztrájk. A PDSZ 19-re lapot kért...és ász jött! Király...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!