Az anonim szülés bevezetését szorgalmazza az LMP

2013. március 08. 14:22

Az LMP törvényjavaslatot nyújt be az anonim szülés és terhesgondozás intézményének bevezetésére a csecsemőhalálozás visszaszorítása érdekében.

2013. március 08. 14:22

Erről Szél Bernadett, a párt független parlamenti képviselője beszélt pénteken az MTI-nek. Mint mondta, a nőnap alkalmából tett előterjesztésük lényege, hogy a gyermeküket megtartani nem akaró várandós nők nevük megadása nélkül vehessenek igénybe kórházi ellátást a szüléshez. Mint mondta, ebben az esetben a kórház csak az érintett társadalombiztosításának meglétét ellenőrizhetné.

Az ellenzéki politikus közölte, az így megszületett gyermekek hat hét után válhatnának örökbefogadhatóvá, vér szerinti édesanyjukat pedig tizennégy éves korukban megismerhetnék. Szél Bernadett hangsúlyozta, ez az általuk kezdeményezett eljárást sikerrel alkalmazta több ország is, köztük Ausztria, ahol az anonim szülés 2011-es bevezetése után felére csökkent a csecsemőgyilkosságok aránya. Hozzátette továbbá, hogy ezzel a megoldással az abortuszok, illetve a várandósok öngyilkosságának számát is csökkenteni lehetne.

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
az imaszoba forgatómotorja
2013. március 08. 22:35
"sikerrel alkalmazta több ország is, köztük Ausztria, ahol az anonim szülés 2011-es bevezetése után felére csökkent a csecsemőgyilkosságok aránya" jó is lenne itthon is az osztrák minimálbér itthon inkább fellendülne a béranyabiznisz
Grüezi
2013. március 08. 22:15
Ja, a szülés legyen anonim, csak a segíly jöjjön bemondásra kézhez...
Soma
2013. március 08. 15:38
Szélütött ötlet! Hogy lehet ennyire gyagya valaki? Ha véletlenül meggondolja magát az anonim szülő, akkor arra se legyen esélye, hogy kivegye a gyerekét az állami gondozásból? Amúgy meg TAJ-szám alapján bárkit meg lehet találni. Ezek már csak canis merdát nem akarják megnyerni, olyan jól állnak a népszerűségben.
Akitlosz
2013. március 08. 15:31
A TAJ számból nem azonosítható egyértelműen a személy? Dehogynem. Még az adószámban is benne van a korábbi személyi szám, csak jobban kódolva, de akinek van otthon excelje és ismeri a képletet, megtudhatja az adószámól a tulajdonosa nemét és születési idejét. A TB számról sem hiszem, hogy csak egy szimpla sorszám lenne. Szóval ez azért így nem egészen anonim. Aztán meg elég távolra kellene utaznia a várandós nőnek, hogy senki se ismerje fel a kórházban, ami egy nehéz helyzetben lévő nőnek nem biztos, hogy megoldható. A kórház elötti inkubátoros rendszer nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!