A TEK lezáratta a Sándor-palota előtti teret

2013. március 11. 11:43

A Terrorelhárítási Központ (TEK) biztonsági intézkedésként lezáratta a Sándor-palota előtti Szent György teret. Ugyanide terveztek civil tiltakozást az alkotmánymódosítás köztársasági elnök általi aláírása ellen.

2013. március 11. 11:43

A TEK honlapján közzétett „személy- és létesítménybiztonsági intézkedés” értelmében március 8-ától legkésőbb március 16-án éjfélig lezárják a köztársasági elnök hivatala előtti Szent György tér teljes területét, továbbá több környékbeli utcát és közterületet.

A március 7-én hozott intézkedést a TEK azzal indokolta, hogy az említett időszakban a Sándor-palota épületében és a lezárt területeken „több, védett személyek részvételével megtartott (...) program kerül megrendezésre, beleértve a március 15-ei nemzeti ünnepsorozat előkészítését is”. Az intézkedést aláíró Hajdu János TEK-főigazgató arra kérte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) vezetőjét, valamint a Készenléti Rendőrség parancsnokát, hogy az intézkedést „további indokolt mértékű ideiglenes forgalomkorlátozási, közrendvédelmi, bűnmegelőzési és objektumvédelmi intézkedéssel egészítse ki”.

Pénteken „Az alkotmány nem játék!” elnevezésű, civilek által szervezett fővárosi, Alkotmány utcai demonstráció után a tüntetők egy része az Alkotmánybíróság elé vonult. A rendezvény végén bejelentették: a tiltakozást hétfőn a Sándor-palotánál folytatják annak érdekében, hogy az államfő ne írja alá az alaptörvény módosítását. Hétfő délelőtt a civilek különböző Facebook-oldalakon is a Sándor-palotához hívták estére a tiltakozókat.

Összesen 66 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kálmi
2013. március 11. 15:21
Helyes! Nehogy már a gyönyörűen rendbehozott ( közpénzből) épületet körberagasztgassák teletűzdeljék a hülye transzparenseikkel. Vannak tabu helyek ebben a városban, a parlament épülete, a Lánchíd, a hidak általában, az elnöki palota, a Bazilika, a temetőink,a műemlékeink,stb amik ha ennek a maroknyi agresszív csoportnak nem is, de a többségnek felbecsülhetetlen, és tisztelt értékeink, tehát őrizni kell őket.
kendrew
2013. március 11. 15:11
Nincs itt semmi látnivaló...
Fakutya őrnagy
2013. március 11. 15:04
A magyar ellenzéki értelmiség ráadásul minden néhány ezres tüntetést úgy értékel, mintha ténykérdés lenne, hogy a diadalmas forradalom megdöntötte az Orbán rezsimjét. Amúgy veszélyes pálya ez, hiszen a diktátor, miként Koppány vezér, bármikor tud félmilliós tömegtüntetést rendezni 350 ezer morcos résztvevővel, akik alaphangon is pont tízszer annyian vannak, mint amennyit a bajnai, meg a milla együtt össze mer hozni (népszavás szorzótényezővel), ha tömegtámogatásról álmodik. A székházfoglalósdi egyébként sok egyéb tanulsággal is szolgál. Például azzal, hogy a számtalan, kicsiny, de speciális vezérhangyával rendelkező csoportocska buzgalma sok bajt fog még okozni a baloldalnak. Ezek ugyanis pusztán a nevük felsorolásával is képesek sokkírozni bármilyen olyan választópolgárt, amelyik nem fogékony az extrémitásokra. A viselkedésükkel nemkülönben. Ez ugyanis egy spontán attak volt és a bajnaiék halálra izgulták magukat, hogy valamelyik támogatójuk le ne csapja a Selmeczi Gabriellát. Azt ugyan csípték volna, ha a rendőrség, vagy a biztonsági őrök agyalják meg a tüntetőket, de ez már Pintér Sándor rendőrsége, ezek tudnak disztingválni (öröm volt nézni, ahogy az egyetlen hülye szabálysértőt elvitték, aztán hagyták had forrja ki magát a helyzet). Egyébként a Selmeczi, meg a kommunikációs igazgató csávó figyelemreméltó bátorságról tett tanúbizonyságot, amikor kiment az alkotmányvédők közé. http://ennyiresenkinemlehethulye.blog.hu/
Soma
2013. március 11. 14:40
A kis mocskokat tárgyalóasztalhoz kell ültetni! Nyilvánosan! A tüntikézéstől azt várják, hogy valaki nyakon vágja őket, hogy lehessen ordítozni a világban! Le kell őket ültetni izibe!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!