Újabb sarcnak tekinti a Jobbik a kötelező társaságiszerződés-módosítást

2013. február 09. 11:08

A vállalkozások elleni és az ügyvédek javára szedett újabb sarcnak tartja a Jobbik a társasági szerződések kötelező cégbírósági módosítását.

2013. február 09. 11:08

A cégnyilvánosságról, a bírósági cégeljárásról és a végelszámolásról szóló törvény szerint a társasági szerződés adatszolgáltatással kapcsolatos mostani módosítása illetékmentes, ám csak jogi képviselő útján lehetséges, azaz ügyvédi munkadíjjal kell számolni.

A jobbikos Bertha Szilvia szerint a vállalkozások szerződési és adózási biztonságának erősítését célul tűző kormányzati szándék érthető, az azonban nem, hogy az ehhez előírt, alapesetben ingyenes cégbíróság előtti eljárást miért csak ügyvédeken keresztül lehetséges. Ennek így ugyanis ügyvédi megbízási díja van, amit az ügyvédek rendre ki is fizettetnek – tette hozzá. A politikus közleménye szerint a Jobbik elítél minden olyan intézkedést vagy annak látszó pótcselekvést, amely nehezíti és tovább rontja az egyébként is nehéz időket élő magyar mikro-, kis- és középvállalkozások helyzetét.

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
magnamater
2013. február 09. 19:19
Nemcsak a Jobbik,a vállalkozók is így tartják.
lynx
2013. február 09. 17:14
Nem helyes tűrni, hogy ha valaki beborít (szándékosan, vagy balfék módon) egy fél milliós kft-t több millió mínusszal, akkor utána mindjárt egy másikkal a piacon újból fellépjen. Mondjuk, hogy miért kell minden papírhoz ügyvéd, ezt már régóta nem értem. Az MDF kormány egy rakás jogásznak adott biztos megélhetést, ideje lenne felülvizsgálni az eljárási szabályokat. Olyan törvények kellenek, amelyeket a pórnép meg is ért.
trendo
2013. február 09. 13:58
A piti kis bétém megszüntetésének költsége most 120 eFt költségnél és fél éve tart. Kaya Ibrahimot seperc alatt töröltétek, költségmenetesen!
Gregorius
2013. február 09. 13:21
Van benne valami. Tavaly az Iparkamaránál kellett sorbanállni a cégeknek, hogy regisztrálhassák magukat, természetesen némi pénz fejében.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!