NNI: feljelentéskiegészítés a hallgatók listázásának ügyében

2013. február 21. 14:54

A Nemzeti Nyomozó Iroda feljelentéskiegészítést rendelt el az ELTE BTK-n történt hallgatói listázás ügyében – tudta meg az ORFK kommunikációs szolgálatától csütörtökön az MTI.

2013. február 21. 14:54

Megérkezett a rendőrségre az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) bejelentése a Bölcsészettudományi Kar hallgatói önkormányzatának adatkezelésével összefüggésben. Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) Bűnügyi Főigazgatósága a Nemzeti Nyomozó Irodát (NNI)jelölte ki az eljárás lefolytatására. Ők feljelentéskiegészítéssel éltek. Az MTI szerdán számolt be arról, hogy Mezey Barna rektor felfüggesztette az ELTE BTK HÖK működését. Közleményében azt írta: a személyes adatok kezelésére vonatkozó törvényi rendelkezések megsértését az ELTE BTK HÖK elnöke is elismerte. A felfüggesztés a törvénysértések kivizsgálásáig tart – tette hozzá a rektor.

Megjegyezte: a nemzeti felsőoktatásról szóló törvényben foglalt jogkörében eljárva és kötelezettségének eleget téve függesztette fel az ELTE BTK HÖK működését. Közölte, elrendelte, hogy a rektori ellenőrzési önálló osztály átfogóan vizsgálja az ELTE egész hallgatói önkormányzatát, valamennyi részönkormányzatát az adatvédelmi és adatkezelési rendelkezések betartásával összefüggésben. A rektor intézkedett arról is, hogy az ügyet bejelentsék a rendőrségnek.

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Trillian
2013. február 21. 16:45
Ha a táblázatban nem csak publikus adatlapokról szerzett információk, és képek, lájkolás alapján megfogalmazott szubjektív vélemények, hanem nem-publikus adatok, (mint: gyógyszerérzékenység, adó, rendőrségi adatok stb.), akkor nagyon nem lennék a HÖK helyében, meg annak se, aki kiadta ezeket az adatokat. Így viszont inkább erkölcsi, mint jogi kérdés.
HSL
2013. február 21. 16:31
szerintem az astoriánál kóterbe varrt HaHás kiscsaj a hunyó, jól álcázott békaember a beste, de túljártak az eszén!
ördöngös pepecselés
2013. február 21. 15:42
azért én akkor lennék nyugodt hogy ha az ügy kirobbantói ugyanannyi év bőrtönre számíthatnának mint az állítólagos listázók abban az esetben ha a vád nem állja meg a helyét és kiderül hogy nem Budapesten hanem Moszkvában, nem osztogatnak hanem fosztogatnak és nem Mercedeszeket hanem Volgákat
nyugalmazott tanár
2013. február 21. 15:33
Ki fog ezekről a hőzöngőkről derülni még egy s más. Gátlástalan egy társaság.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!