MSZP: Malévot gáztározó helyett!

2013. február 16. 13:49

Az MSZP véleménye szerint nagyon súlyos árat fizet az ország azért, hogy egy éve „az Orbán-kormány csődbe vitte a Malévot”, a párt arra szólította fel a miniszterelnököt, hogy ne gáztárolókat vásároljon, hanem indítsa újra a légitársaságot.

2013. február 16. 13:49

Józsa István szombati budapesti sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy egy éve nem repülnek a társaság gépei, miközben a gazdaság teljesítménye viszont mélyrepülésben van. A frakcióvezető-helyettes kijelentette, hogy a légitársaság hiánya a nemzetgazdaságnak, a fővárosnak, a vendéglátóhelyeknek, a cég egykori dolgozóinak és a szakmai beszállítóinak, valamint a „nemzet önbecsülésében” is súlyos veszteséget okozott.

A politikus azt mondta, hogy Orbán Viktor miniszterelnöknek „nem gáztározót kellene vennie 350 milliárd forintért”, hanem ennek tizedéért, 30 milliárdért újra kellene indítani a Malévot. Józsa István felhívta a figyelmet arra, hogy a parlament a jövő kedden tárgyalja a Malév-vizsgálóbizottság jelentését. Elébe menve a vitának leszögezte, pártja már most is azt gondolja, hogy újra kell indítani a légitársaságot. Hozzátette, ehhez meg kell vizsgálni, hogy milyen piaci alapon, illetve milyen állami támogatással működhet a cég, de véleménye szerint sokkal több érv szól az újraindítás mellett, mint ellene. Ha az Orbán-kormány elmulasztja ezt a lépést, az MSZP 2014-ben, a választásokat követően újraindítaná a Malévet – mondta.

Összesen 155 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
orion
2013. február 17. 08:50
" pártja már most is azt gondolja, hogy újra kell indítani a légitársaságot." Láttátok is, ahogy mondta? A mikrofon mellett volt egy helyre kis repcsi, azt jól megmarkolta és MUTATTA, hogy felszáll!! Azt hittem, berregni is fog.
Bertorelli
2013. február 17. 07:43
No, de most komolyan. Erkölcsi hitelesség vagy valami ? Vannak, lehetnek valóban jogos felvetések akár MALÉV akár devizahitelek megsegítése ügyében, amit a Jobbiktól vagy az LMP -től akár el is lehetne fogadni. No de az MSZP-től ? Valóban azt gondolják ott a Jókai utcába, hogy ilyen idióta Józsa megszólalások, hoznak valami hasznot a konyhára ? Vagy mengelelajos a hivatásos mszp nyugdíjvédő sötét eszmefuttatásai, esetleg amikor nyakó pityi a szegények védőszentje szerepében tetszelegve mondja a tuti a mikrofonba stb. stb. Ti ott tényleg azt gondoljátok, hogy ezt benyalja valaki ? Azt hiszitek, hogy nektek jogotok van számon kérni, sőt követelni ????? Basszátok meg. Bőr aztán van a képeteken.
ballada
2013. február 17. 01:03
mszp tanácsaiból nem kérünk ,abból mindig baj származott
Gregorius
2013. február 16. 22:29
Ez egy laza szövetség, ahol talán a Finnair van velünk egy súlycsoportban, a többi inkább nehézsulyú, akiknak a mi bajaink nem fájnak különösebben. A baj talán az volt, hogy az elején az Alitáliával építettünk kapcsolatot és nem pl. az angolokkal vagy németekkel.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!