Megszűnt az LMP fővárosi frakciója

2013. február 06. 19:09

Megszűntnek tekinti az LMP fővárosi frakcióját azzal, hogy három képviselője, Somfai Ágnes, Hanzély Ákos és Kaltenbach Jenő kilépett a pártból. Az egykori LMP-frakció Párbeszéd Magyarországért-frakcióvá alakul.

2013. február 06. 19:09

Az LMP szerint megszűnt a párt fővárosi frakciója azzal, hogy Somfai Ágnes, Hanzély Ákos és Kaltenbach Jenő kilépett a pártból, és megváltoztatta a frakció nevét. Csiba Katalinnak és Heltai Lászlónak, az LMP szóvivőinek szerda esti, az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a párt csütörtökön levélben tájékoztatja Tarlós Istvánt, Budapest főpolgármesterét, hogy a fővárosi közgyűlés LMP-frakciójának három tagja – Somfai Ágnes, Hanzély Ákos, Kaltenbach Jenő – kilépett a pártból, és megváltoztatta a frakció nevét. Az LMP úgy tekint erre a lépésre, hogy ezzel megszűnt az LMP fővárosi frakciója.

Kaltenbach Jenő frakcióvezető a nap folyamán az MTI-vel azt közölte, hogy Párbeszéd Magyarországért frakcióra változott a fővárosi LMP-frakció neve. Mint írta, a háromtagú frakció személyi összetétele nem változik. Kaltenbach Jenő jelezte: a névváltoztatásról szerdán levélben tájékoztatta a főpolgármestert is, a Fővárosi Közgyűlés szervezeti és működési szabályzatára hivatkozva.

Összesen 58 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zozzz
2013. február 07. 10:28
Nem lehet más a politika. Szomorú xD
OmegaMale
2013. február 07. 09:02
"Az egykori LMP-frakció Párbeszéd Magyarországért-frakcióvá alakul." Lejárt szavatosságú, újracsomagolt áru... XD
states
2013. február 07. 05:54
Remélem, Tarlós meg a közgyűlés elküldi őket valami melegebb éghajlatra, mert ekkora arcátlanságra még nem volt példa a rendszerváltás óta ebben a sokat megért magyar demokráciában, ezek még Karácsonyék pofátlanságát is felülmúlják a parlamentben. Az meg aztán már csak hab a tortán, hogy Kaltenbach hova ásta alá magát, hogy ehhez a nevét adja.
imres
2013. február 06. 23:28
Lesz még itt erőteljes bazmegolás. Attól függetlenül, hogy kulturált elválást reméltek a szembenálló felek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!