Jobbik: A kormány új kémprogramot indít

2013. február 12. 18:51

155 millió forintból, közbeszerzés alól mentesített beszerzéssel új kémprogramot állít fel a kormány – jelentette ki az Országgyűlés Nemzetbiztonsági bizottságának keddi ülése után a testület jobbikos tagja.

2013. február 12. 18:51
Mirkóczki Ádám az MTI-nek elmondta: a honvédelmi bizottság – amelynek szintén tagja –hétfőn tárgyalta meg az erről szóló előterjesztést és a kormánytöbbség támogatásával el is fogadta azt. Így lényegében megnyílt az út egy olyan informatikai rendszer kiépítése előtt, amely soha nem látott mértékű minősített adatból álló adatbázist kezelhet –fogalmazott a jobbikos politikus.
 
Tájékoztatása szerint az új programban ugyanis egyesítik a Szervezett Bűnözés Elleni  Koordinációs Központ (SZEBEK), az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK), a Terrorelhárítási Központ (TEK), az Alkotmányvédelmi Hivatal (AH) és a szakszolgálatok belső információs szolgálatának adatait. Ez pedig a Jobbik szerint komoly aggályokat vet fel, ahogyan az is, hogy a kormány képviselőjének kedden a nemzetbiztonsági bizottság előtt elmondott szavai szerint akár a magánlevelezéseket is képes lesz megfigyelni.
 
A Jobbik éppen ezért felszólítja a Belügyminisztériumot, hogy a nemzetbiztonsági bizottság következő ülésén számoljon be arról: kik működtetik majd az új rendszert, kik hozzák létre, kik ellenőrzik, kik használják, kinek a vezetésével és főleg milyen jogszabályi háttér mentén és milyen céllal – tette hozzá Mirkóczki Ádám.

Összesen 54 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
HSL
2013. február 12. 22:33
majd letorrenteljük mi is
devlaci2
2013. február 12. 21:18
Magyarország 2013azt érzi az ember, hogy bármit megtehetnek vele, ez csalja utcára a diákokat, a civileket és olyakor a szélsőjobbot is. És ez ugyan az az erő, ami a bizonytalanokat a Bajnai féle álruhás kommunisták karjaiba löki. http://tabloidschmuck.blogspot.hu/2013/02/fideszfanok-alcivilek-alruhas.html
liberálzöld.
2013. február 12. 20:35
Új kémprogramot? Azt gondolta volna a tiszességes polgár, hogy előbb a régit (ügynök listák) a nyilvánosság elé tárják.
várúr
2013. február 12. 19:45
Felebarátaim! Ki ne x-eljétek next nevű ápoltat! Kevés nála szórakoztatóbb őrültet láttam eddig. Pierre Bayle, Tikikov, Obulus, Gerilla és egyéb lények vannak ilyen ostobák és agresszívek, de kevésbé mulatságosak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!