International New York Times lesz az International Herald Tribune új neve

2013. február 25. 20:40

International New York Times elnevezéssel fogják forgalmazni az olvasóközönség számára eddig International Herald Tribune-ként ismert napilapot – jelentette be hétfőn kiadott közleményében a tulajdonos The New York Times Company.

2013. február 25. 20:40

A lap új elnevezését még idén be fogják vezetni. Az újságot továbbra is New Yorkban, Londonban, Párizsban és Hongkongban szerkesztik majd. Az International Herald Tribune (IHT), amely 2003-ban került teljes egészében a The New York Times tulajdonába, az amerikai utazók és az angolul olvasók vezető amerikai lapjává vált Európában. A 80-as években az IHT lett az első globális napilap, amelynek kész oldalait műholdon továbbították Hongkongba.

A nemzetközi terjesztésű lap átnevezése az anyavállalatnak azt a törekvését tükrözi, hogy központi brandjére, a The New York Timesra összpontosítson. A kiadó a múlt héten jelentette be, hogy a hirdetési bevételek csökkenése miatt eladja a The Boston Globe-ot és a hozzá kapcsolódó lapokat. A cég bő egy év leforgása alatt megszabadult az About.com weboldaltól, valamint regionális lapjaitól is.

A The New York Times Co. tíz évvel ezelőtt vásárolta meg a Washington Post Co. 50 százalékos részesedését az IHT-ban. Az International Herald Tribune fejlécén már ma is az szerepel, hogy a lap a The New York Times globális kiadása. Az 1887-ben, Párizsban alapított IHT elnevezését az 1835-ben alapított és 1924-ben megszűnt The New York Heraldtól eredezteti, amelyet 1924-ben felvásárolt a New York Tribune, s így lett a neve New York Herald Tribune. A mai lapot a világon 38 helyen nyomják és több mint 160 országban terjesztik.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!