Emmi: A hallgatói szerződés Magyarország garancialevele

2013. február 09. 17:00

A tárca szerint a kabinet nem lehet érdekelt abban, hogy egy közpénzből képzett fiatal hátat fordítson Magyarországnak, és akár egy egész életre más ország javára fordítsa mindazt, amit itthon tanult.

2013. február 09. 17:00

Magyarország érdekeinek garancialevele a hallgatói szerződés – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) annak kapcsán, hogy a Fidesz-KDNP alkotmányban rögzítené a hallgatói szerződés lehetőségét. Az Emmi közleményében emlékeztetett: a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) korábban elfogadta, hogy a kabinet ragaszkodik a hallgatói szerződés meglétéhez, és azt ígérte, javaslatot küld a szaktárcának a szerződés tartalmi kérdéseiről, ám ennek mostanáig nem tett eleget. A kormány mindazonáltal a konstruktív, folyamatos egyeztetés híve, és számít arra, hogy hamarosan megállapodás születik ebben a kérdésben is a két fél között – közölte a tárca.

Hozzátették: „ahogy a magyar emberek többsége, a kormány is kitart amellett, hogy egy fiatal, aki a teljes állami ösztöndíjas felsőfokú oktatásban vesz részt, befektetés az országnak”, és ezzel az elvvel a HÖOK is a kezdetektől fogva egyetértett. Közleményüket azzal zárták: a kabinet nem lehet érdekelt abban, hogy egy közpénzből képzett fiatal hátat fordítson Magyarországnak, és akár egy egész életre más ország javára fordítsa mindazt, amit itthon tanult.

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
=nessuno=
2013. február 09. 21:16
Európai bérek kellenek, hogy biztosítsák a tisztességes megélhetést itthon is. Nem röghözkötés, mint a középkorban!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!