Ellenzéki pártok és civilek Budapest jövőjéről írtak alá megállapodást

2013. február 20. 13:22

A dokumentum szerint a fővárost újra be kell indítani, hogy újra fejlődő, modern és szolidáris közösségé váljon.

2013. február 20. 13:22

Megállapodást írt alá hét ellenzéki párt és civil szervezet Budapest jövőjével kapcsolatban. A dokumentum szerint a fővárost újra be kell indítani, hogy újra fejlődő, modern és szolidáris közösségé váljon. Az MSZP szerdán azt közölte az MTI-vel, hogy a szocialista párt, a Demokratikus Koalíció, a Magyarországi Szociáldemokrata Párt, a Szövetségben, Együtt Magyarországért, a Változást! 2014, a HÍD a Demokráciáért Egyesület, valamint a Magyar Ellenállók és Antifasiszták Szövetsége egyetértett abban, hogy a fővárosban meglévő tudás, technológiai felkészültség, kultúra és kezdeményezőkészség Kelet-Közép-Európa meghatározó nagyvárosává teheti.

További fontos lépés, hogy helyreállítsák Budapest önállóságát, hogy újra szabadon dönthessen saját sorsáról. Helyre kell állítani a polgárok önrendelkezését is: a központosító, távoli kormányzati hatalom helyett a kerületben, helyben választott tisztségviselőket kell ismét helyzetbe hozni – olvasható a megállapodás szövegében. Horváth Csaba, az MSZP fővárosi frakcióvezetője a keddi egyeztetés utáni sajtótájékoztatón azt mondta, egész Magyarország nyertese lehet ezeknek a folyamatoknak, mert a magyar GDP 42 százaléka ebben a régióban termelődik. A felek az esélyegyenlőség, a kultúra és az oktatás területén is több egyeztetést folytatnak hetente egyszer.

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
heather
2013. február 20. 17:27
Hát ezek tényleg agyalágyultak! A rengeteg dokumentum aláfirkálgatásában csak azt felejtik el, hogy a budapestiek nem kérnek belőlük. Szar lehet.
buddhafoga
2013. február 20. 16:44
Tegnap a Pityuval mi is megállapodtunk a világ jövőét illetően.
kaktuszvirág
2013. február 20. 15:44
Ezek vissza akarják hozni Demszkyt,Hagyót,a többi szarházinak már a nevét is elfelejtettem!A demokrácia nevében ,külföldről is fognak hajléktalanokat importálni!Sok az aluljáró Bp.-n és mint tudjuk az idegen szép,pláne ha hajléktalan.Megtanulhatjuk egymástól elkülöníteni sokféle náció szarának szagát.
freehckr
2013. február 20. 15:08
„a fővárost újra be kell indítani, hogy újra fejlődő, modern és szolidáris közösségé váljon” Utoljára nagyjából száz éve volt ilyen ez a koszfészek... aztán befészkelték magukat a baloldaliak és kommunista zsidóik. Bár Horthy egy ideig rövid pórázon tudta tartani ezt a csürhét, megszabadítva a bűnös várost vörös rongyaitól, de aztán megint elszabadult az internacionalista csőcselék. Tarlós és a Fidesz-frakció pedig olyan várost vett át 2010-ben, amely jobban le volt pusztítva az MSZP-SZDSZ által mint a szövetséges szőnyegbombázások után... Szóval amíg nem jön egy Horthy-kaliberű vezető, Budapest lassú pusztulásra van ítélve. Elnézve a város jelenlegi állapotát, már nem tart sokáig az agónia. :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!