A PM nemet mond a Római-part mobilgátjára

2013. február 20. 14:59

A Párbeszéd Magyarországért (PM) tiltakozik a Római-partra tervezett mobilgát-beruházás megépítése ellen, arra hivatkozva, hogy ez Budapest utolsó természetközeli partszakasza.

2013. február 20. 14:59

A PM politikusa, Somfai Ágnes fővárosi közgyűlési képviselő szerdai sajtótájékoztatón azt mondta, online petíciót indítottak, amelyhez három nap alatt háromezren csatlakoztak, és reméli, Tarlós István főpolgármester ezt figyelembe fogja venni. Hangsúlyozta, hogy a képviselők a környezeti hatások ismerete nélkül döntenek a tervekről. Egyelőre az biztos, hogy lesz mobilgát, sok fát kivágnak, feltöltenek egy nagy területet, és ezzel elvész a Római-part hangulata. Gát kell, de nem mindegy, hogy hol lesz és ki fizeti – mondta.

Ismertetése szerint a pénteki közgyűlésen frakciója kezdeményezni fogja, hogy hozzák nyilvánosságra a terveket, a környezeti hatásokat és kezdődjön nyilvános vita azokról. Szabó Rebeka parlamenti képviselő a sajtótájékoztatón azt hangsúlyozta, hogy minden évben több tízezer ember pihen és töltődik fel a Római-parton, amely Budapest egyik utolsó természetközeli partszakasza és természetvédelmi értéket képvisel. Az ártéri erdő számos védett madár- és halfaj otthona, Tarlós István mégis a nyilvánosság kizárásával építhet a partra több milliárd forintból mobilgátat – tette hozzá.

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hátakkor
2013. február 20. 21:34
Hogy ki mond nemet??
USsange
2013. február 20. 17:32
Mondom mia fasz az a pm? Ja, látom már elempéem. :) Olyan tempóban szalámizódnak a ballibek, hogy alig bírom követni.
Fici7
2013. február 20. 16:57
Aki oda épített nagyon jól tudta, hogy néha jön az árvíz azért volt olcsó a telek. Addig lobbiztak míg el nem érték céljukat és most közpénz által megugrik az ingatlanjaik ára. Eddig is árvízkor az állam mentette őket.
devlaci2
2013. február 20. 16:15
Zagyva György Gyula jobbikos képviselő Osztolykán Ágnesnek: "Attól, hogy cigány vagy még ledöfnélek". http://tabloidschmuck.blogspot.hu/2013/02/zagyva-gyorgy-gyula-az-lmp-s.html
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!