A fővárosi LMP-frakció már nevet is változatott

2013. február 06. 14:17

Párbeszéd Magyarországért–frakcióra változott a fővárosi LMP–frakció neve – közölte Kaltenbach Jenő frakcióvezető szerdán az MTI-vel.

2013. február 06. 14:17

A háromtagú frakció személyi összetétele nem változik. Kaltenbach Jenő jelezte: a névváltoztatásról szerdán levélben tájékoztatta Tarlós István főpolgármestert is, a Fővárosi Közgyűlés Szervezeti és Működési Szabályzatára hivatkozva.

Az LMP január végi kongresszusa után a Párbeszéd Magyarországért Platform tagjai sajtótájékoztatón jelentették be, hogy kilépnek és új pártot alapítanak. A platform képviselői – amelyhez nyolc országgyűlési és a három fővárosi képviselő is tartozik – hangsúlyozták, hogy szeretnék, ha egyben maradna a parlamenti frakció, ezért tárgyalásokat kezdenek az LMP–ben maradtakkal. Somfai Ágnes, a Fővárosi Közgyűlés képviselője akkor azt mondta az MTI-nek, hogy miután a budapesti frakció mindhárom tagja a platform alapítója, ezért ők is kilépnek az LMP–ből, és csatlakoznak az új párthoz.

Jávor Benedek, a platform egyik alapítója vasárnap bejelentette: a platform Párbeszéd Magyarországért Pártra változtatja a nevét, és hamarosan hivatalosan is párttá alakul.

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hátakkor
2013. február 06. 18:27
"43. § (1) A képviselőcsoport megalakulását a megalakulástól számított 15 napon belül kell írásban bejelenteni a főpolgármesternél. (2) A bejelentés tartalmazza: a) a képviselőcsoport elnevezését;" mér nem akkor adták be a PMP nevet??
miama
2013. február 06. 18:06
Azért ez nem helyes! Ezek az emberek az LMP listáján az LMP választási progrmjával jutottak a Fővárosi frakcióba! Nem tudom jogilag megengedhető-e, hogy most egy "új" még meg sem alakult és soha meg nem választott párt nevében vannak a Fővárosi frakcióban. Én úgy rúgnám ki őket, mit macskát.......... Őszintén remélem van rá mód, hogy ezek a jellemtelen, gerinctelen emberek ne maradhassanak pozicióban. Számítunk Tarlós Úrra, hogy megakadályozza ezt az aljas eljárást. Ugyanez vonatkozik az Országgyűlésben ülő regenátokra is. Nem vagyok LMP-s, de mélységesen felháborít a kilépők eljárása!
kjkj945
2013. február 06. 17:33
""A képviselőcsoport 42. § (1) A Közgyűlésben a fővárosi listáról mandátumot szerzett jelölő szervezetekhez tartozó képviselők tevékenységük összehangolására mandátumot szerző jelölő szervezetenként vagy listánként egy-egy képviselőcsoportot hozhatnak létre. A képviselőcsoport elnevezéséről a képviselőcsoport önállóan dönt. A képviselőcsoport létszáma legalább három fő. (2) Egy képviselő csak egy képviselőcsoportnak lehet tagja. (3) A képviselőcsoport működési szabályait a törvény és e rendelet keretei között önállóan határozza meg. (4) A képviselőcsoportot e rendeletben biztosított jogok addig illetik meg, amíg tagjainak száma eléri a három főt. 43. § (1) A képviselőcsoport megalakulását a megalakulástól számított 15 napon belül kell írásban bejelenteni a főpolgármesternél. (2) A bejelentés tartalmazza: a) a képviselőcsoport elnevezését; b) a megválasztott vezető, esetleges vezetőhelyettes(ek) nevét; c) a képviselőcsoport névsorát. (3) A képviselőcsoport megszűnését, a kizárt, illetve belépett képviselő nevét a képviselőcsoport-vezető, a kilépést a képviselő jelenti be a főpolgármesternél. (4) * A képviselőcsoport működéséhez a feltételeket a költségvetéséből kell biztosítani. A képviselőcsoport költségvetési kerete havonta a Fővárosi Önkormányzat tárgyévi költségvetésében jóváhagyott éves keret 1/12-ed része. Ez tartalmazza a képviselőcsoport részére foglalkoztatott személyek juttatásait is járulékaikkal együtt, kivéve a jubileumi jutalmat. A képviselőcsoport létszámába illetményszámítás szempontjából nem értendő bele a főpolgármester és helyettesei. A képviselőcsoport működéséhez a Főpolgármesteri Hivatal által biztosított egyszeri alapellátás körét e rendelet 10. sz. melléklete tartalmazza.""
Soma
2013. február 06. 17:17
Most aztán már egyenesben vagyunk!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!