A Főváros jövőjéről egyeztet az ellenzék

2013. február 12. 14:47

Molnár Zsolt, az MSZP budapesti elnöke a keddi egyeztetés után elmondta: a tárgyalófelek megállapították, Budapest fejlődése megállt, sőt lejtőre került, ezért hitet tettek amellett, hogy újra kell indítani a város fejlesztéseit.

2013. február 12. 14:47

Közös programalkotásról, a „főváros jövőjéről” kezdtek egyeztetéssorozatot ellenzéki pártok és civil szervezetek. Molnár Zsolt, az MSZP budapesti elnöke elmondta: a párt budapesti szervezetének kezdeményezésére tartották első megbeszélésüket kedden a Pallas Páholyban, a találkozón a Demokratikus Koalíció (DK), a Magyarországi Szociáldemokrata Párt (MSZDP), a Szövetségben, Együtt Magyarországért (SZEM), a Változást! 2014 csoport, a Híd a Demokráciáért Egyesület, valamint a Magyar Ellenállók és Antifasiszták Szövetsége - Összefogás a Demokráciáért (MEASZ) képviselői vettek még részt. Molnár Zsolt az MTI-nek azt mondta, az LMP-ből kivált Párbeszéd Magyarországért azt jelezte, hogy a párttá alakulást követően tagjai is részt vesznek majd az egyeztetésen, míg az LMP ezt a saját későbbi testületi döntésüktől tette függővé.

Közölte, az első találkozón a „politikai keretrendszer” volt a téma, és megegyeztek a következő hetek egyeztetéseinek menetrendjében is. Elmondta, a megbeszéléseken várospolitikai vízióról, gazdasági keretekről, költségvetésről, fejlesztéspolitikáról, kultúráról, szociális kérdésekről, valamint a főváros és az agglomeráció együttműködéséről lesz majd szó. Az egyeztetések nem lesznek nyilvánosak a média számára, ám a résztvevők valamennyi tárgyalás után sajtótájékoztatót tartanak.

Molnár Zsolt elmondta, a most tartott egyeztetésen a tárgyalófelek megállapították, Budapest fejlődése megállt, sőt lejtőre került, ezért hitet tettek amellett, hogy újra kell indítani a város fejlesztéseit. Nem mehetnek úgy tovább a fővárosban a dolgok, ahogy most – fogalmazott. A szocialista politikus szerint a jelenlegi helyzetért felelős a jelenlegi kormányzat és a városvezetés, valamint az utóbbival gyakran kibékíthetetlen harcot folytató kerületi polgármesterek is. Közölte, az egyeztetésen részt vevők szerint Budapest önállósága elveszett, mind önkormányzati, mind pedig kulturális értelemben. Egyetértettek abban is, hogy az uniós források felhasználásának Budapest várhatóan a vesztese lesz. Az MSZP budapesti elnöke elmondta, a tárgyaláson egyetértés volt abban is, hogy a fővárost az agglomerációjával „közösen kell értelmezni”, ezért a problémák megoldásához egy ennek megfelelő, „tágabb” városvízióra van szükség.

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kuwiq
2013. február 12. 16:38
"a tárgyalófelek megállapították, Budapest fejlődése megállt, sőt lejtőre került, ezért hitet tettek amellett, hogy újra kell indítani a város fejlesztéseit." Ezek úgy raknak, mintha semmi közük nem lenne az egészhez. Mintha 20 szomorú éven át nem ők nem adtak volna egyetlen fillért se a fejlesztésekre, mintha nem csak a bevásárlóközpontok és az elhibázott óriásprojektek foglalkoztatták volna őket. Mintha nem miattuk haltak volna ki a körutak kapualjai, tűntek volna el a butikok, a cipészek, szabók, kötödék stb. Mintha nem ők tették volna tönkre ezt a várost kitartó, szisztematikus "munkával" és "szakértelemmel"! Valaha szerettem és büszke voltam rá, ma meg legszívesebben ott se lennék, amikor egy külföldi szóba ejti Budapestet, a közlekedést, a közbiztonságot, az árakat.
balbako_
2013. február 12. 16:11
Hurrá ingyen fogunk utazni, megépül az ötös metró az M6 útvonalán Pécsig (hiszen ott már nem is kell alagutakat fúrni, az autópályáét átalakíthatják). És még sok hasonló szebbnél szebb gondolat...
cutcopy
2013. február 12. 15:47
"Budapest fejlődése megállt, sőt lejtőre került" Nektek szociknak az a lejtő, hogy beindultak végre a vezetésetek alatt leállt építkezések, de azért nézzétek el, hogy néhányaknak más értelmezése van a fejlődésről..
pitypang1125
2013. február 12. 15:24
muhahahahahahahahahahaha! Mi van elvtársak, kiürült a pártkassza, vagy a Whiskys doboz? Elmehettek ti a náthás picsába, az ingyenes BKV-tokkal együtt rohadékok!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!