Zárt kapuk mögött kell lejátszani a magyar-román vb-selejtezőt

2013. január 08. 19:50

A FIFA azért büntette meg súlyosan a magyar szövetséget (MLSZ), mert az augusztus 15-én rendezett Izrael elleni barátságos mérkőzésen a hazai szurkolók egy csoportja antiszemita rigmusokat kiabált és sértő jelképeket mutatott fel.

2013. január 08. 19:50

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) fegyelmi bizottságának döntése értelmében a magyar válogatott a következő, Románia elleni hazai világbajnoki selejtezőmérkőzését zárt kapuk mögött köteles lejátszani március 22-én. A fifa.com-on megjelent keddi közlemény szerint a FIFA-hoz a Futball a rasszizmus ellen nevű mozgalom európai szervezete, valamint a bécsi Izraelita Hitközség és a Simon Wiesenthal Központ fordult panasszal a meccsen történtek miatt.

Az ítélet indoklása szerint az alapos vizsgálat végén – amely során az MLSZ elismerte a történteket és elnézést kért a renitens drukkerek megnyilvánulásai miatt – a fegyelmi bizottság tagjai egyhangúlag visszataszítónak minősítették a magyar szurkolók rasszista, antiszemita megnyilvánulásait, politikai provokációját. A nemzetközi szövetség 40 ezer svájci frankra is megbüntette az MLSZ-t.

A csoportjában második magyar csapat március 22-én a budapesti Puskás Ferenc Stadionban fogadja a vele azonos pontszámmal álló, harmadik helyezett románokat.

A FIFA fegyelmi bizottsága Bulgáriát hasonló módon büntette meg: a bolgár válogatottnak szintén zárt kapuk mögött kell lejátszania következő selejtezőjét, miután október 12-én a Dánia elleni mérkőzésén a drukkerek két petárdát dobtak a játéktérre, valamint a csereként beállt színesbőrű Patrick Mtiligiát minden labdaérintésénél hangosan fütyülték. A bolgár szövetség 35 ezer svájci frankot köteles fizetni.

Összesen 150 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
USsange
2013. január 08. 23:09
Nem vagyok nagy Jobbikos, de Vona javaslata most tetszik, ezért beidézem: "Nem szabad feladni. Csak azért is! A válogatottat támogatni kell, és nekik is erősnek kell lenniük. Egy ország vár tőlük majd bravúrt. A román meccs mindig presztízs, de most a továbbjutás miatt is lényeges. A szurkolóknak, nekünk, magyar embereknek meg kell találni a módját, hogy a hangunk hallatsszon. Ötletem is van. Szervezzünk egy nagy demonstrációt a stadion mellé kivetítővel. Onnan szurkoljunk, hagy hallják a fiúk, hogy ott vagyunk velük. Ha megoldható, ha van néhány ezer ember, aki kijön, én is mozgósítom a pártomat. A kivetítő költségét a Jobbik vállalja."
Nemhivo
2013. január 08. 22:45
...nem emlékszem,...mikor "gyalázták" a magyarokat az izraeliek... ...segítenél?
Nemhivo
2013. január 08. 22:17
...barmok... Azt kéne felfogni,...hogy ha nem zsidóztok...akkor nem lenne bünti. ...persze,..meglehet ez nektek túl bonyolult... Sokkal egyszerűbb magyarázat a zsidó világösszeesküvés...
egysegelem
2013. január 08. 22:13
Ugyanitt a kurva anyjat a FIFAnak, hogy egy 1.5 honapos dontest most hoznak nyilvanossagra. :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!