Sukoró-ügy: megkezdődött a büntetőper a Szolnoki Törvényszéken

2013. január 07. 13:16

Megkezdődött a büntetőper a sukorói telekcsere ügyében: az eljárás öt vádlott ellen indult, és a tárgyalás során több mint száz tanút hallgatnak meg.

2013. január 07. 13:16

A vádirat ismertetésével hétfőn megkezdődött a büntetőper a sukorói telekcsere ügyében a Szolnoki Törvényszéken. Az eljárás öt vádlott ellen indult, és a tárgyalás során több mint száz tanút hallgat meg Sólyomváriné Csendes Mária bírói tanácsa. A Szolnoki Törvényszéket az Országos Bírósági Hivatal elnöke jelölte ki az ügy tárgyalására. Az ügyész által közel egy órán át ismertetett vádirat alapján a Központi Nyomozó Főügyészség különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntettének kísérletével vádolja elsőrendű vádlottként, Tátrai Miklóst, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV Zrt.) volt vezérigazgatóját, másodrendű vádlottként Császy Zsoltot, az MNV Zrt. volt értékesítési igazgatóját, harmadrendű vádlottként Markó Andreát, a Pénzügyminisztérium volt szakállamtitkárát és negyedrendű vádlottként F. Zsolt értékbecslőt. A másod- és a negyedrendű vádlottat, mint a cselekmény bűnsegédét vádolják.

V. Bálint ügyvéd ötödrendű vádlott ellen kétrendbeli közokirat-hamisítás bűntette a vád, míg a másod- és a negyedrendű vádlott esetében magánokirat-hamisítás is szerepel a vádpontok között. Az állam képviseletében eljáró MNV Zrt. 2008. július 30-án kötött egy tervezett turisztikai beruházáshoz kötődő telekcsere szerződést egy külföldi befektetői csoport képviselőjével, Joav Blum izraeli-magyar üzletemberrel. A Központi Nyomozó Főügyészség ezzel összefüggésben 2009 áprilisában nyomozást indított. A Fővárosi Ítélőtábla 2011. június 13-án jogerősen semmisnek mondta ki a telekcsere-szerződést. Az ítélet szerint a szerződés érvénytelenítésével vissza kell állítani az eredeti állapotot. A mostani vádirat szerint a beruházással összefüggő telekcsere-szerződés teljesülése esetén 1,294 milliárd forint kár érte volna az államot. A tárgyalás délután az elsőrendű vádlott Tátrai Miklós meghallgatásával folytatódik.

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
trendo
2013. január 07. 15:47
A két ellentétes üzleti érdekcsoport egymásnak feszülése patt helyzetet hozott létre. Mivel a szerződés meghiúsulása okán a magyar államot kár nem érte, továbbá sikerült minden más potenciális befektetőt is elriasztani a sok műbalhéval, kár folytatni ezt a presztízs izmozást.Se Gyurcsányon, se Oszkón nem tudott a jobboldal fogást találni. Tátrai vagy Császy feje már akkor se lenne méltó trófea, ha a nyilvánvaló tények ellenére áterőltetnének valami ítéletet.
pimepime
2013. január 07. 15:46
"különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette" ------------------------- Volt megvesztegetés, vagy nem volt? Ki volt a felbújtó? Ki volt a megvesztegető? Miért engedik futni a főkolomposokat? MIÉRT NINCS VALÓDI ELSZÁMOLTATÁS?????????
6qwasyx
2013. január 07. 15:36
Tyúkper lett Sukoróból. Még a végén az állam fogja Gyurcsányékat kártéríteni. Lesz nagy röhögés!
Sándor
2013. január 07. 15:34
Megcsinálta a gyurcsányi és bajnai rezsim és ez TOVÁBBI Közel 18 milliárdojába került a magyar lakosságnak 2008-ban http://www.vg.hu/kozelet/jog/kozel-18-milliardos-kar-az-allamnak-vizsgalodik-az-ugyeszseg-394904
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!