MSZP: Senkit se lehessen sms-ben kirúgni!

2013. január 21. 11:15

A munka törvénykönyvének módosítását javasolják a szocialisták, hogy a jövőben senkit se lehessen telefonon vagy sms-ben elbocsátani.

2013. január 21. 11:15

Az MSZP a munka törvénykönyvének módosítását javasolja azért, hogy a jövőben senkit se lehessen telefonon vagy sms-ben elbocsátani. Simon Gábor, a szocialista párt elnökhelyettese ezt hétfői sajtótájékoztatóján közölte egy közelmúltbeli esetre hivatkozva. Elmondta: a XVIII. kerületi önkormányzat tulajdonában álló Városgazda Nonprofit Zrt.-től a múlt év utolsó napján sms-ben bocsátottak el egy kertészmérnököt, aki épp szabadságát töltötte.

Az MSZP-s politikus hozzátette: az új munkatörvénykönyv alapján a lépés jogszerű volt ugyan, de bizonyítja, hogy a kormánytöbbség szavazataival elfogadott jogszabály embertelen, munkavállaló-ellenes, kiszolgáltatottá teszi a dolgozókat. Ezért – folytatta – az MSZP a munka törvénykönyvének módosítását javasolja. Kikötnék, hogy senkit sem lehet telefonon, sms-ben, illetve a szabadsága alatt elbocsátani. Simon Gábor indoklásul hozzáfűzte, hogy a munkaviszony létesítését kötelező írásba foglalni, ebből pedig az következne, hogy annak megszüntetését is csak így lehet kimondani.

Az MSZP elnökhelyettese arra szólította fel a XVIII. kerület fideszes polgármesterét, Ughy Attilát és a városrész másik kormánypárti képviselőjét, Kucsák Lászó alpolgármestert, hogy a parlamentben támogassák javaslatát, egyúttal kérjenek bocsánatot a méltatlan körülmények között elbocsátott kertészmérnöktől. Emellett vizsgálatot sürgetett annak kiderítésére, mi indokolta a férfi azonnali felmentését, és ki döntött annak módjáról.

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Next adósság
2013. január 21. 17:25
"MSZP: Senkit se lehessen sms-ben kirúgni!" Szanyi Tibinek meg csak SMS-be lehesen berugni. Hümm!
Soma
2013. január 21. 17:16
Nem tudom a körülményeket, ezért általánosságban. Volt már olyan, aki örült, hogy elbocsátották. Akár sms-ben is! A főnökének és a tulajnak köszönhette, hogy ennyivel megúszta. Amúgy "normálisan" az elbocsátót minősíti ez az eljárás.
civis72
2013. január 21. 12:14
szocigagyi hülyeség...ettől aztán nagyon baloldalinak látszanak
Wazze
2013. január 21. 12:07
Amúgy meg tök mindegy hogy rúgják ki, nem?... Akkor meg kirúgták volna, ha visszamegy. Hát legalább elöbb megtudta.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!