Lecserélték Siófokon a kommunista utcaneveket

2013. január 08. 16:56

Siófokon három utca és egy tér neve változott meg.

2013. január 08. 16:56

Január 1-jén lépett hatályba az a törvény, amely szerint közterület, illetve közintézmény nem viselheti olyan személy nevét, aki a XX. századi önkényuralmi politikai rendszerek megalapozásában, kiépítésében vagy fenntartásában részt vett. A közterületek és közintézmények nevei nem tartalmazhatnak olyan kifejezést vagy olyan szervezet nevét, amely a XX. századi önkényuralmi politikai rendszerre közvetlenül utal.

Az I love Balaton beszámol arról: Siófokon három utca és egy tér neve változott meg. Az Engels utca mostantól a fiatalon elhunyt egykori városi és parlamenti képviselő Rajcsányi Péter nevét viseli; a Frankel Leó utcát 2013-tól Daday Kálmán utcának hívják; a Hámán Katóból Kató utca lett, míg a Fürst Sándor utcát Füst utcának nevezte el az önkormányzat. A Marx tér elnevezése Jókai Parkra változik.

Összesen 55 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
liberálzöld.
2013. január 09. 08:58
Arra azért kiváncsi lennék, hogy mi a probléma Marx-szal. Felállított egy társadalmi - politikai - gazdasági elméletet. Ilyen alapon az összes filozófust ki kell tiltani az utcanevek közül.
liberálzöld.
2013. január 09. 08:48
A francba! Mostantól nem lehet Orbánról utcát elnevezni siófokon!
hátakkor
2013. január 09. 08:25
Akkor lassan a kommunista bírókat is lecserélhetnék, legalább Siófokon..
=nessuno=
2013. január 09. 00:19
Kíváncsi vagyok a parasztvezér Dózsa György mikor lesz negatív hős...vagy Budai Nagy Antal? Ők nem zavarnak senkit? Fideszes képviselőkről nevezünk el közterületet??? Megáll az ész. Egyébként a törvény alapján Horthy nevét sem viselhetné semmi.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!