Az Emmi szerint az iskolaigazgatók nyilatkozási rendje nem tér el másokétól

2013. január 15. 18:06

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) közleménye szerint az iskolaigazgatók nyilatkozási rendje nem tér el bármely más intézmény gyakorlatától.

2013. január 15. 18:06

Farkas Gergely, a Jobbik országgyűlési képviselője keddi közleményében azt írta, pártja felháborodva értesült arról, hogy a nemrégiben megalakult Klebelsberg Intézményfenntartó Központ megtiltotta az iskolaigazgatóknak, hogy a közoktatási intézmények átvétele körüli problémákról a sajtónak nyilatkozzanak.

Az Emmi az MTI-hez eljuttatott közleményben azt írta, hogy a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ január elseje óta alapvetően szakmai irányítást végez az átvett közoktatási intézményekben, ebbe beletartozik a pedagógusok, a nevelő-oktató munkát közvetlenül segítők fölötti munkáltatói jogok gyakorlása és a bérfinanszírozás is. A központ működésére vonatkozó, a sajtóban megjelent anonim nyilatkozatok csupán hangulatkeltésre alkalmasak – tették hozzá. Az iskolaigazgatók nyilatkozási rendje sem tér el bármely más intézmény gyakorlatától. A részinformációk birtokában olykor félrevezető tájékoztatásokat sem követte semmi retorzió – hangsúlyozták.

Az fn24 portál múlt pénteken adott hírt arról, hogy január 3-án az iskolavezetők levelet kaptak a KIK-től: „Felhívom szíves figyelmüket, hogy valamennyien a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ munkatársai vagyunk. Az állami intézményfenntartó központot az elnök képviseli. A kommunikációs szabályzat kiadásáig az intézményvezetők közvetlenül nem nyilatkozhatnak. Kérem, hogy a média munkatársaitól a kérdéseket kérjék be, a rá adandó válaszokat fogalmazzák meg és küldjék be az e-mail címemen a KIK-központba, ahol a kommunikációs munkatársak érdemben foglalkoznak a megkeresésekkel.

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
incze
2013. január 16. 02:10
És az iskolaigazgatók (tanárok) felelhetnek-e a szülők kérdéseire? Szabad-e szülői értekezletet tartani, és ott kérdésekre felelni? Résztvehet-e az a szülő egy szülői értekezleten, aki történetesen újságíró. Ha szabad a szülők kérdéseire válaszolni, aszülői értekezletet tartani, akkor nyilatkozhat-e egy szülő a tudomására jutott ügyekről a sajtónak? Beszélhetnek-e a gyerekek a sajtóval? Ezek nem világos dolgok, a Klebelsberg Központ igazán közzétehetné, hogyan kell a szülőknek és a gyerekeknek a sajtóval viselkedni, ha iskolaügyben akarnának felelőtlenül nyilatkozgatni.
Rücsök
2013. január 15. 20:48
"iskolaigazgatók nyilatkozási rendje nem tér el bármely más intézmény gyakorlatától" ... mint amilyenek Észak Koreában, Kubában, Venezuelában, Fehéroroszországban vannak.
heep
2013. január 15. 18:39
"iskolaigazgatók nyilatkozási rendje nem tér el bármely más intézmény gyakorlatától" Vagyis mindenkinek kuss van? Milyen mélyen demokratikus, egyenlő bánásmód. Gratula Fidesz. Csak eléritek az MSZP szintjét.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!