Visszaállítaná a két évvel ezelőtti keretszámokat a LMP

2012. december 06. 15:56

A felsőoktatás elsorvasztásának folytatását jelentik az újonnan bejelentett keretszámok, véli az LMP. Osztolykán Ágnes felszólította az oktatásirányítást, hogy legalább a két évvel korábbi szintre állítsák vissza a keretszámokat.

2012. december 06. 15:56

Osztolykán Ágnes az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írja, a kabinet csütörtökön egyértelművé tette, hogy 2013-ban ismét drasztikusan visszavágják a keretszámokat. A tervek szerint a jövőben már csupán a hallgatók 10-20 százaléka tanulhatna ingyen, ami az idei 40 százalékos állami férőhelycsökkentés után gyakorlatilag azt jelenti, hogy a Fidesz-KDNP kabinet bevezeti a tandíjas felsőoktatást - hangsúlyozza a politikus.

Osztolykán elképesztőnek nevezte, hogy a szerinte brutális lépéseket Giró-Szász András kormányszóvivő és Maruzsa Zoltán, a felsőoktatásért és tudománypolitikáért felelős helyettes államtitkár azzal indokolta: a keretszámok csökkentésének következtében többen kerülnek majd be a felsőoktatásba.

Az LMP azt követeli, hogy a felsőoktatás finanszírozásának nagyságrendjét és a hallgatói keretszámokat legalább a két évvel korábbi szintre állítsák vissza. Hosszabb távon pedig még tovább kell bővíteni a hozzáférést - jelenti ki Osztolykán Ágnes.

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Fakutya tizedes
2012. december 06. 23:24
A hölgy vesebeteg vagy csak elkenődött a szemfestéke?
Fakutya tizedes
2012. december 06. 23:23
Én meg visszaállitanám a kilencven évvel ezelőtti határokat.
cutcopy
2012. december 06. 23:12
Az LMP pár kongresszusi szavazat híján Bajnai Gordont is visszaállítaná..
cutcopy
2012. december 06. 21:39
Az LMP mindent visszaállítana a szoclibek idejére, ez már rég nem újdonság..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!