Tandíj: Giró-Szász szerint érdekes a HÖK tiltakozása

2012. december 12. 13:06

A kormányszóvivő szerint érdekes helyzet, hogy a HÖK olyan döntések miatt tiltakozik, amelyek nem is érintik, hiszen az új szabályok a most még középiskolásokra vonatkoznak. Giró-Szász András szerint a többi szervezet pedig azért tiltakozik csak, mert csökken a hatáskörük.

2012. december 12. 13:06

A kormányszóvivő szerint a felsőoktatási koncepció ellen tiltakozó szakmai szervezetek azért ellenérdekeltek az átalakításban, mert az új elképzelések alapján csökken a hatáskörük.

Giró-Szász András szerdai sajtótájékoztatóján példaként azt mondta, hogy a rektori konferencia mozgástere a kancellár intézményének bevezetése miatt csökken, a Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezetéé pedig azért, mert nem kari, hanem szakszinten lesznek leosztva a keretszámok. „A hallgatói önkormányzatok szintjén pedig az az érdekes helyzet állt elő, hogy azok a hallgatói önkormányzatok lépnek fel a felsőoktatási elképzelésekkel szemben, amelyeket nem is érint”, hiszen a szabályozások a ma még középiskolába járókra vonatkoznak majd – tette hozzá.

A szóvivő közlése szerint egyébként a kabinet szerdai ülésén a tájékoztató időpontjáig még nem tárgyalt a felsőoktatási koncepcióról, így Giró-Szász András a diákhitel kamatának csökkentéséről szóló sajtóhíreket sem kívánta kommentálni.

Összesen 104 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
HSL
2012. december 12. 20:18
érdekesek lennének júdás girosz bankszámlái is
BőröndÖdön
2012. december 12. 17:25
Girosz,tőled csak hányni lehet!
tarapptarapp
2012. december 12. 16:23
Ugyan mi közük a hallgatóknak a tandíjhoz és a keretszámcsökkentéshez? Vicces ezt hallani egy olyan kormánypárttól, akik annak idején az egyetemen szerveződtek politikai mozgalommá/párttá. Orán mit ugrált meg elégedetlenkedett annak idején? Ő megkapott mindent a rendszertől (még diplomát is ingyér) ösztöndíjat stb. Mégis mit hőzöngött?
next mindig élni fog
2012. december 12. 16:17
FIDESZ-s szavazók, vagy volt szavazók! Kapcsoljatok az ATV-re és hallgassátok meg, hogy mi a bajuk a diákoknak! Utána lehet véleményezni! Hm!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!