Szász: Elveszhetnek az EMNP-re adott voksok

2012. december 03. 11:52

A hasznos szavazat elvét ajánlja megfontolásra a vasárnap tartandó romániai választásokon a Magyar Polgári Párt volt elnöke, aki hangsúlyozta: az Erdélyi Magyar Néppártnak nincs esélye bejutni a román parlamentbe.

2012. december 03. 11:52

Szász Jenő, a Magyar Polgári Párt (MPP) volt elnöke, a létrehozandó Nemzetstratégiai Intézet vezetője az MTI-nek azt mondta: nehéz választás előtt állnak azok az erdélyi magyarok, akik elégedetlenek a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) teljesítményével, de fontosnak tartják a magyar képviseletet a bukaresti törvényhozásban.

Az erdélyi magyaroknak tudatosítaniuk kell, hogy az Erdélyi Magyar Néppártnak (EMNP) nincs esélye bejutni a parlamentbe, ezért az erre a pártra leadott szavazatok egyes román pártok jelöltjeit juttatnák mandátumhoz – tette hozzá.

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Secnir
2012. december 03. 12:45
...tehát szavazzanak az rmdsz-re. nehezére esett leírni, de megtette.
tempetőfi
2012. december 03. 12:25
2007-ben lényegében majdnem ugyanezt mondta Markó Béla Tőkés László független EP-képviselői indulása kapcsán. Tudom, mert nekem küldözgették vissza az oktatási-nevelési támogatás kiértesítője mellé csatolt (akkori) elnöki levelet.
Soma
2012. december 03. 12:04
Láttam pár jelöltet, valóban nincs esély. Egyszerű emberekről van szó.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!