Kétszer győzzük le Orbánt

2012. december 09. 11:43

Ha a miniszterelnök ezt akarja, akkor legyen: kétszer fogjuk legyőzni őt! Először a regisztráció idején, majd a választáson.

2012. december 09. 11:43
Mesterházy Attila
Mesterházy Attila

Orbán Viktor nem csak ma hazudik, amikor azt állítja, hogy nincs tandíj, de 2008-ban is hazudott, amikor a tandíj ellen folytatott kampányt.

Mindez a kormány ostoba gazdaságpolitikájának egyik súlyos következménye. Rossz az adórendszer, nincs befektetés, recesszióban van a gazdaság. Ezért a költségvetés állandóan a deficit elszaladásának veszélyével küzd. A kormány változtatás helyett megszorít, hatalmas összegeket von el a felsőoktatástól is, majd aztán a családokat kötelezi súlyos összegek kifizetésére.

Az MSZP kormányra jutva el fogja törölni a röghöz kötést, a részösztöndíjat, valamint a Diákhitel 2-t. Az államilag finanszírozott felsőoktatási helyek számát fokozatosan a 2011-es szintre emeljük, és az első »bizonyítási év« alapján dőlne el, ki fizessen tandíjat és ki kaphat ösztöndíjat.

A közoktatást is feldúlta a kormány. Az állam maga alá gyűri az oktatási intézményeket, miközben nyilvánvaló, hogy hivatalai képtelenek megbirkózni a feladattal. Senki sem tudja, ki fizeti majd a villanyszámlát januárban az iskolákban. Arra van csak gondja a kormánynak, hogy világnézetileg elkötelezett tankerületi igazgatókat nevezzen ki. Nem egy esetben fideszes kádereket, akik várhatóan tartalmi és politikai direktívákat is megfogalmaznak majd. Akarnokság és dilettantizmus zavaros keveréke fortyog itt.

S ez csak egyetlen hét termése. Orbán Viktor pontosan tudja, ha ezt a produkciót a választók szabadon megítélhetik, akkor a Fidesz többé a kormányzás közelébe se jut. Ezért próbálja a választójogot szűkíteni.

Mindebből számomra egyetlen világos következtetés adódik. Ott kell lennünk a szavazókörökben! Az MSZP és remélhetően más ellenzéki pártok is annyi embert keresnek fel 2013 folyamán, amennyit csak bírnak, hogy elmondják: most az egyszer regisztrálni kell. Regisztrálni kell, hogy választhassunk és véleményt mondhassunk arról, amit a Fidesz az országgal művel. Orbánt a saját maga által tákolt szabályok se tarthatják hatalmon.

Ha a miniszterelnök ezt akarja, akkor legyen: kétszer fogjuk legyőzni őt! Először a regisztráció idején, majd a választáson.

Összesen 102 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ganyé
2012. december 10. 06:54
Hát most összezavarodtam...Legyőzzük? Kétszer? Orbánt? Most akkor mi van az együtt Jeruzsálemért nagy koalícióval??? Én könnyes szemmel meghatódottan vonulgattam, rettegve a náci veszélytől az előszobámban...Erre még a végén kiderül majd az is hogy Orbán nem is sunázná Vadai fosóját? Hát egy világ omlott össze bennem...
Soma
2012. december 09. 21:44
Orbánnak elég lesz egyszer is győznie, Attis!
ouchy
2012. december 09. 20:13
Érdekes, hogy sokan emlegetik, mennyivel rosszabb az életünk, mint a szocik alatt. Most nem akarok visszamenni a Horn elvtárs idejére, maradok 2002-nél. Ami a kasszában volt, kiosztották. Utána Medgyesi et. eladta az állam tulajdonában lévő MOL részvényeket. Ebből is futotta valamire. Csak az ország gyengült. Azután gyf. et, Kóka doktor úr, a MÁV valamire való cégeit adták el, szóval folyamatosan herdálták az ország vagyonát. Ha annyit építettek volna, mint amennyit rontottak, hát nem lettünk volna tetszhalottak, mire beütött a válság. És a hitelfelvétel! No, hát az elherdált vagyont kell kemény pénzért visszavásárolni, közben fizetni a megháromszorozódott adósságot. Nem ártana ezeket a dolgokat végiggondolni, tisztelt bírálók!
hátakkor
2012. december 09. 19:36
Amikor Fletó meg Lúdas Matyi leléptek a fedélzetről, jobbat nem találhattak volna Bikicsunájnál a Vének Tanácsa, hogy elvigye a balhét. Aztán elkezdte komolyan venni magát szerencsétlen. Feliratkozás nélkül még ma megnézheti Szolnok választási eredményeit, hogy talán az LMP-t verte meg az MSzP. Neki a Jobbikkal van meccse inkább.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!