Lemondott Rockenbauer a közmédia kulturális főszerkesztéséről

2012. december 13. 16:25

Lemondott posztjáról Rockenbauer Zoltán, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) kulturális főszerkesztője. Az MTVA vezetése sajnálattal vette tudomásul a vezető lemondását – közölte az intézmény sajtóirodája csütörtökön az MTI-vel.

2012. december 13. 16:25

Az MTVA a közlemény útján is köszönetet mondott Rockenbauer Zoltánnak azért a munkáért, amelynek segítségével a közmédia kulturális kínálata az elmúlt két esztendőben megújult és amelynek eredményeként a rádiós és televíziós kulturális tartalom tekintetében a közmédia piacvezetővé vált. „Az MTVA Kulturális Főszerkesztősége korábban is érintett volt a csoportos létszámleépítésekben, ám ahogy ezt a 2011/2012-es év is bizonyítja, minőségi romlásról a leépítések után sem lehet beszélni. Az MTVA a 2012-es évben ugyanúgy folytatta progresszív kulturális misszióját, ahogy megalakulása óta” – olvasható a közleményben. Ennek megfelelően a közmédia idén is több tartalmi és stratégiai megállapodást is kötött hazai és határon túli kulturális szervezetekkel, ami a kulturális műsorgyártást szolgálja. Ilyen volt a Thália Színházzal kötött együttműködési megállapodás vagy a Kós Károly Kollégium megalapítása.

Az MTVA törekszik arra, hogy kulturális tevékenysége, tematikus napjai összehangoltan, lehetőleg a közmédia legtöbb televízió- és rádiócsatornáján, valamint print felületein is jelen legyenek. Ennek megfelelően kiemelt szerepet kapott az Ottlik-évforduló, a nemzeti összetartozás napja, a magyar dráma napja alkalmából vagy a kommunizmus áldozatainak emléknapján sugárzott műsorok, a Terror Háza Múzeummal közös 1956-os fotókiállítás, a Duna World Rádió elindítása, vagy az Erkel Színház felújítása miatt tett erőfeszítések. A közlemény kitér arra is, hogy a Kulturális Főszerkesztőség tevékenysége nyomán olyan új tartalmak kerültek képernyőre, mint például a közmédiában megjelent operabemutató, a MÜPA-koncertek, a Kortárs című kulturális magazin, a Kultikon vagy a most is zajló Fölszállott a páva című népi kultúrát sikeresen bemutató tehetségkutató.

Az új főszerkesztőt az MTI szerint a későbbiekben nevezik ki, de a Hír24 úgy tudja, Siklósi Beatrixot emlegetik Rockenbauer Zoltán utódjaként.

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
6qwasyx
2012. december 14. 14:28
Rohad és bűzlik a fidesz.
Hogyisvan
2012. december 14. 14:28
..mint '56 után.. ..majd jönnek az echo tévétől, a bayerzsóti és barátai... ...hiszen gerinctelen lényekből továbbra is nagy lesz a kereslet..
bini
2012. december 14. 14:28
Várd ki, hogy hová megy és milyen feladatot lát el. Rocki egy szuverén személyiség emellett szeret mindent addig elvállalni mig kihívást jelent számára. Apja fia, Én személyesen ismertem anno. Nagyszerü gerinces ember volt tragikus véggel.
HSL
2012. december 13. 20:04
aristo kéne a helyére ideje végre a forradalom iránt kellően elkötelezett emberekkel feltölteni a céget
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!