Kontrát: Magyarországon rend és biztonság van

2012. december 14. 14:08

A belügyi államtitkár a polgárőrszövetség elnökségi ülésén úgy fogalmazott: az elmúlt két és fél év kormányzati, parlamenti, rendőrségi, polgárőrségi munkájának, valamint az önkormányzatokkal kialakított együttműködésnek az eredményeként sikerült mára rendet és biztonságot teremteni.

2012. december 14. 14:08

Magyarországon rend van, biztonság van, ám ezért a rendért folyamatosan többet kell tenni – hangoztatta a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára az Országos Polgárőr Szövetség (OPSZ) pénteki budapesti évzáró elnökségi ülésén. Kontrát Károly – Pintér Sándor belügyminiszter nevében is – köszönetet mondva a 77 ezer polgárőr szolgálatáért, hangsúlyozta, a rend a legfontosabb közösségi érték, amely meghatározza a mindennapok biztonságát. Ezért is ígérték kormányra kerülve ennek a rendnek megteremtését.

Kontrát közölte: az elmúlt két és fél év kormányzati, parlamenti, rendőrségi, polgárőrségi munkájának, valamint az önkormányzatokkal kialakított együttműködésnek az eredményeként sikerült mára rendet és biztonságot teremteni. A kormány 2013-ban is támogatja a polgárőrséget, és továbbra is stratégiai partnerként tekint rá – mondta az államtitkár, hozzátéve, ahogy ígérték, a rend megteremtéséhez szükséges feltételeket is biztosítani fogják „valamennyi, a rendért dolgozó szervezet” számára.

Utalt arra is, hogy január 1-jén több, a rendészeti és közbiztonsági területet érintő jogszabály lép hatályba, ami segíti a szolgálat eredményes ellátását. Kontrát Károly a polgárőrség jövő évi tevékenységével összefüggésben a fontosabb feladatok között említette a bűnmegelőzés további erősítését, a rendőrséggel közös szolgálatellátás fejlesztését, a közlekedésbiztonság javítását, valamint a gyermekek és az egyedülálló időskorúak védelmét.

Túrós András, az OPSZ elnöke arról beszélt, a szövetség életében az idén jelentős változások történtek, ezek között említette, hogy köztestületi jogállást kaptak, így február 1-jétől speciális civil szervezetként működnek.

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
durrbele
2012. december 14. 20:04
Ez a fószer a parlamentbe neki feltett kérdésekre sosem válaszol hanem vagy visszatámad vagy visszamutogat vagy másról beszél.Pintérrel kurva jól elvannak szerintem.Papíron nincs bűnözés, papiron a vidéki öregek magukat darabolják fel és vidáman művelik a földjeiket.Aki elfelejti vagy gyenge és nem tudja azokét a cigányok önzetlenül megművelik.Az érett termést leszedik és reggelre a gazda ajtaja elé teszik.Tyúkjaikat megetetik.Figyelmeztetik a feledékeny öregeket, hogy az ajtót esténként zárják be és pénzt ne hagyjanak elől mert vannak rossz emberek akik ezt kihasználják.Vidék gyönyörű, öregjeink hosszasan ülnek kint a padon sokszor késő éjszakába nyúló beszélgetéseket folytatnak a megértő kulturált cigány szomszédjaikkal.Ilyenkor ízes magyar tájszólásban beszélnek, felemlegetik egymás felmenőit.A hagyományos népi viseletek is előkerülnek.Kerítésléc,kis fejsze,kés sőt már megjelent a nyugati kultúra hagyományos tárgya a szamurájkard és a macséta.Szinte az egész népi használati eszközöket bemutatják ilyenkor. Szép a vidékünk.Szeretettel meghívják Konrád urat akár Gilvánfára.
Terminátor
2012. december 14. 19:29
Ez a beteges hazudozó inkább befogná a pofáját ! Nem is cigánybűnözés ,hanem már cigány terror van az országban ! Ki fog ennek véget vetni ?
Gumimaci
2012. december 14. 17:42
"Kontrát: Magyarországon rend és biztonság van" Ezenkívűl: fejlődik az ország,mindenkinek van munkája, jogbiztonság van,jólétben, szeretetben és boldogságban élnek az emberek.
müller
2012. december 14. 15:32
Nem hiszem el, hogy egy államtitkár képes ekkora állatságot mondani, hogy "rend van és biztonság" Egyrészt: bőven van hová fejlődni mindkét téren, továbbá, olyan, mint de facto rend és biztonság soha az életben nem lesz, másrészt meg ezt a mondatát minden egyes rablás/gyilkosság kapcsán fel lehet majd emlegetni, magyarul kontraproduktív.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!