Börtönbe megy Dániel Péter

2012. december 13. 13:17

A Kaposvári Törvényszék bűnösnek találta és másodfokon 200 ezer forint pénzbüntetésre ítélte Dániel Pétert a Horthy-szobor leöntése miatt. Az ügyvéd kérni fogja pénzbüntetés fogházbüntetésre váltását.

2012. december 13. 13:17

Rongálás vétségében bűnösnek találta és jogerősen 200 ezer forint pénzbüntetésre ítélte a Kaposvári Törvényszék csütörtökön Dániel Péter ügyvédet, aki május 15-én éjjel festékkel leöntötte a Somogy megyei Kerekiben két nappal korábban felállított Horthy-szobrot.

Első fokon megrovásban részesítette a bíróság Dániel Pétert. A másodfokú bíróság ítéletében mellőzte az első fokon eljáró siófoki bíróság indoklásának azon részét, amelyben „társadalmilag hasznos figyelemfelhívásnak” minősítette a szoborrongálást.

Dániel Péter nem vett részt a tárgyaláson. Az ítélet kihirdetését követően az MTI-nek telefonon azt mondta: nem fizeti ki a pénzbírságot, kérni fogja az összegnek megfelelő, 80 nap időtartamú fogházbüntetésre való átváltását.

Összesen 133 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Etelközhy Tura Ogmánd
2012. december 16. 22:45
Dániel dr., te , budai ügyvédek gyöngyszeme, már 2 éve közöltem veled, hogy EZ ITT A M A G Y A R NEMZET hazája, - ergo JOGGAL ÜNNEPLI ŐSI ÁZSIAI TOTEMÁLLATÁT , a türk nevű TURULT, ami nem "mesebeli" (össz-türk szó: togrul, tugrul, de a türk nyelvekben a "g" egy alig hallható "kh"..., tehát "TURUL") "tojószárnyas", idióták. Te - és hitsorsosaid - a Kárpát-medencében betolakodó vagy, és ITT NEM FOGSZ DOMINÁLNI!!! A turul nem lehet fasiszta, mert minimum i.e. 200 óta a hun szövetség és utódnépei totemje, jelképe. v. nb. Horthy Miklós Főméltóságú Kormányzó Úr - NANÁ! - nem a Tiétek, hanem a MAGYAROKÉ. Péter, neked SEMMI KÖZÖD HOZZÁ. Örülj, hogy ennyivel megúsztad. Nincsenek privilégiumok nektek, nincsenek pozitív diszkriminációk: már 1895 után, de különösen 1917-18-ban, majd ennek betetőzéseként a zsidó vörösterror 4 és fél hónapja alatt 1919-ban, TI, ÚJONNAN (1870 után) JÖTTEK, megmutattátok, kik vagytok! Nyavalyogtok egy szétcsonkolt, 7,8 millió lakosú mini-állam őshonos nemzetének ÖNVÉDELMI reakcióján, a "numerus clausus"-on: pedig helyes volt. Az 1945 utáni, de különösen 1948-56 közötti vérivó zsideo-bolsevik mocsok még nincs kiegyenlítve, Dániel. S ott van a Konrád - hevra, úgymint a SZADESZ, ill. a SZADESZ bukása utáni németországi galut, amely BÁRMI ÁRON a magyar nemzet vesztét akarja. Péter, eredj Izraelbe, de tényleg, mert SAJÁT KEZŰLEG TESZLEK HIDEGRE, mocsok provokátor!!!
tomika
2012. december 13. 22:54
Látszik, hogy a másodfokú "független" bíróság már párt utasításra hozott ítéletet. Egy ilyen piti ügyért magyar bíróság mikor szabott ki 200.000 Ft-ot soha a büdös életbe, aki egy kicsit is jártas bírósági ügyekbe az tudja.Orbán elvtárs utasítást adott és a székeiket féltő (bohócok) bírák megtették amire utasítást kaptak. Nevetséges ez az egész magyar jogalkotás ás pártpolitikai ítélkezés. Jó úton haladunk Észak Korea jogállami berendezkedése irányában.
kálmi
2012. december 13. 21:54
Ebben csak az az elszomorító, hogy később szedi a sátorfáját, ugyanis azt igérte, hogy megy Izraelbe, és ott telepedik le.
Akitlosz
2012. december 13. 20:53
Szóval már megint nem Izraelbe? De azért majd' várhatunk tőle egy ujabb kivándorlós cikket, hiszen ebben az országban, annyira, de annyira üldözik, még fogházba is zárják. Hihetetlen mennyi szenvedést képes itt elviselni ez az ember! Csak nem mazochista? :-)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!