Bezárták a Liszt Ferenc repülőteret

2012. december 07. 12:51

Pénteken nem sokkal dél előtt műszaki hiba miatt bezárták a budapesti Liszt Ferenc repülőteret: nem fogadnak és nem indítanak járatokat.

2012. december 07. 12:51

Műszaki hiba miatt bezárták a budapesti Liszt Ferenc repülőteret pénteken tíz perccel dél előtt, nem indítanak és nem fogadnak járatokat – közölte a Budapest Airport vállalati és közkapcsolati igazgatója az MTI-vel. Hardy Mihály elmondta: az irányítótorony elektromos ellátórendszerében keletkezett műszaki hiba. A teljes repülőtéri szolgálat dolgozik a hiba elhárításán. Azt egyelőre nem tudni, hogy ez meddig tart.

Az Airportal.hu repülésszakmai oldal információi szerint egy hővezeték törött el a repülőtéri irányítótoronyban, amelynek következtében sérült az elektromos rendszer, emiatt kellett a repülőtér lezárása mellett dönteni.

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Potymog
2012. december 07. 15:35
Hát mert sokkal jobb és magasabb színvonalon működik, ha magánosítják! El lehet képzelni, mi lenne, ha nem magánosították volna! Talán még MALÉV gépek is röpködnének, és akkor azokat is lehetne javítgatni!
kjkj945
2012. december 07. 15:25
2012-12-07 14:54:07 Fontos felhívás! A budapesti repülőtér irányítótornyában keletkezett elektromos meghibásodás javításán továbbra is megfeszített erővel dolgoznak az érintett szakemberek. Az irányítótoronyban lévő műszerek megbízható működése, a repülés biztonságának garantálása minden más szempontnál fontosabb. Emiatt ma éjfélig bizonyosan zárva marad a budapesti repülőtér, nem fogad és nem indít gépeket. Jelenleg azt tervezzük, hogy holnap délelőtt 10:00 kor nyitjuk meg újra a légi forgalmat a repülőtéren, de ez az időpont még változhat. Kérjük az utasokat, akiknek ma délutánra, vagy estére van repülőjegyük, hogy ne jöjjenek ki a repülőtérre, hanem lépjenek kapcsolatba a légitársasággal. A repülőtéren lévő utasokról a légitársaságok illetve a Budapest Airport gondoskodik.
liberálzöld.
2012. december 07. 14:02
Át kell keresztelni a repteret és már nyithat is. Eddig sem csináltak mást.
antala
2012. december 07. 13:20
A Főnök nem tud hazajönni a meccsről, most mi lesz?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!