Schmuck a szocdemek ügyvezető elnöke

2012. november 24. 16:12

Döntött a Magyarországi Szociáldemokrata Párt szombati tisztújító kongresszusa: a leköszönő Kapolyi Lászlót Schmuck Andor követheti az ügyvezető elnöki pozícióban.

2012. november 24. 16:12

Schmuck Andort választotta ügyvezető elnökévé a Magyarországi Szociáldemokrata Párt szombati tisztújító kongresszusán a leköszönő Kapolyi László elnök helyére - tájékoztatta a párt az MTI-t. Általános alelnöknek Balogh Lászlót, pártigazgatónak Schiller Lászlót választották meg. Közölték, hogy 2013. május elsejei kongresszusukon határoznak majd arról, hogy mely politikai pártokkal, szövetségekkel működnének együtt a 2014-es országgyűlési választásokon. A közlemény szerint az MSZDP csak programalapú együttműködésre nyitott.

A párt a kongresszuson elfogadott, az 55 év felettieket támogató programjával a közeljövőben meg kívánja keresni az összes demokratikus pártot, valamint az ország nyugdíjas szervezeteit. Az MSZDP mindent elkövet a nyugdíjak bruttósítása, tb-járulékkal sújtása és adóztatása ellen – áll a közleményben. Az MSZDP 55+ elnevezésű programja egyebek között tartalmazza az 55 évesnél idősebbek kilakoltatási tilalmát, valamint a kegyeleti járandóság és a magáncsőd intézményének bevezetését e korosztály számára. Szorgalmazza továbbá országos nonprofit szervezet létrehozását ingatlan- és földalapú életjáradék bevezetésére.

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
BőröndÖdön
2012. november 25. 07:59
A szocdemek kb.annyian vannak ebben az országban,mint a kereszténydemokraták.Szerintem egyesülhetnének,egy Semjén-Schmuck tandem csúcs lenne.
BőröndÖdön
2012. november 25. 07:56
A Bandi egy életművész,mindenre képes,csak hogy dolgoznia ne kelljen.
reggos
2012. november 25. 07:47
Ezzel a beosztással nagy lépést tett a Fidesz paddsorai felé.Ott komálják az ilyen irányultságú, törtető, súlyos egyéniségeket.
reggos
2012. november 25. 07:46
Ezzel a beosztással nagy lépést tett a Fidesz paddsorai felé.Ott komálják az ilyen irányultságú, törtető, súlyos egyéniségeket.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!