MTVA: Az EMSZ jogilag nem létező szakszervezet

2012. november 07. 09:33

A csaknem 400 fős taglétszám érdekeinek képviseletében fellépő Egyesült Média Szakszervezet (EMSZ) jogilag nem létező szakszervezet – közölte a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA).

2012. november 07. 09:33

A csaknem 400 fős taglétszám érdekeinek képviseletében fellépő Egyesült Média Szakszervezet (EMSZ) jogilag nem létező szakszervezet – közölte a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) szerdán az MTI-vel. Az MTVA Sajtóirodája közleményben tudatta: tudomására jutott, hogy a szakszervezet idén április 5-i alapításával kapcsolatban a bíróság hiánypótlási felhívást adott ki, mert több hiba és ellentmondás volt az iratokban. A hiánypótlási eljárásban június 14-én újra megalapították az EMSZ-t, ezeket az iratokat 2012. július 16-án nyújtották be a bíróságra. Azonban második alkalommal is több jogi hiba volt az iratokban. Például nem választották meg az alakuló ülésen az elnököt, az iratok ellentétes rendelkezéseket tartalmaztak a tagfelvételt illetően – sorolta az MTVA. Mindezek miatt a bíróság végzésében elutasította a bejegyzési kérelmet. Ez a döntés október 16-án jogerőre emelkedett.

Ezt követően október 18-án harmadszor is megalapították a szakszervezetet, és a bejegyzési kérelmet október 26-án nyújtották be a Fővárosi Törvényszékhez. A legújabb beadvány ügyében a törvényszék mostanáig nem hozott határozatot – tette hozzá a sajtóiroda.

Szakszervezet – a törvény értelmében – a bírósági nyilvántartásba vétellel alakulhat meg. Mivel a bíróság a kétszeri elutasítást követően a harmadik bejegyzési kérelem vonatkozásában döntést mostanáig nem hozott, így kijelenthető: „fantom szakszervezet működik a közmédiában” – fogalmazott közleményében az MTVA.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!