Jobbik: A kormány háborút indított a gazdák ellen

2012. november 13. 15:43

A párt szerint elképesztő, hogy a rendőrség nyomozásba kezdett a vasárnapi kajászói földfoglalás ügyében, az ominózus nyertes pályázat esetében pedig egyértelmű a jogsértés.

2012. november 13. 15:43

A Jobbik szerint elképesztő, hogy a rendőrség nyomozásba kezdett a vasárnapi kajászói „földfoglalás” ügyében – jelentette ki kedden Magyar Zoltán. A mezőgazdasági bizottság jobbikos tagja hangsúlyozta: a jelenleg érvényes földtörvény szerint magánszemély 300 hektárt vagy hatezer aranykorona értékű termőföldet birtokolhat, ez a bérleti jogviszony esetében is érvényes. Ezzel szemben az érintett kápolnásnyéki lakos a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet pályázatán 284 hektár 8194 aranykorona értékű területet kapott bérbe húsz évre. Vagyis ebben az esetben nem csak a „politikai indíttatás gyanúja áll fenn”, hanem egyértelmű a jogsértés – mondta.

A jobbikos politikus visszautasította, hogy politikai akcióról lenne szó. Mint mondta: a helyi gazdák először az NFA-t, a kormányt és a helyi kormánypárti országgyűlési képviselőt keresték meg az ügyben, és csak miután nem kaptak érdemi választ, azután szánták el magukat az akcióra és fordultak a Jobbikhoz is. Magyar Zoltán hozzátette: a jelenlegi földpályázati rendszer „tarthatatlan és mutyikkal terhes”. Az ellenzéki párt szerint a kormány háborút indított a gazdák ellen, ezért felszólítják a kabinetet, hogy ne üldözzék a gazdákat, hanem hagyják őket dolgozni.

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
=nessuno=
2012. november 14. 01:03
Mennyi muníciót szolgáltat az ellenzéknek kormányunk...:) Nem tudom, a birtokvédelem mióta rendőrségi ügy??? Ha valakinek ezután megszántják, elszántják a földjét, nyugodtan forduljon az országos rendőr-főkapitányhoz!:)) Legalább nem a jegyzőnek kell ezzel bíbelődni.
Fakutya tizedes
2012. november 13. 16:44
Eszerint a Jobbik-Lompos hivatalosan frigyre lépett?
laci0011
2012. november 13. 16:43
Mekkora felvonulás lenne a Kossuth téren ha a böszme csinálta volna ezt elvtársak?!
3M..
2012. november 13. 16:31
A Magosz nem nagyon veri az asztalt ez ügyben, pedig a gazdák képviseletére ők a legilletékesebbek a jelenlegi kormánypártnál.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!