Hvg.hu: Doktori dolgozatából másolt diplomamunkájába Semjén

2012. november 19. 10:45

Jelentős átfedést mutat Semjén Zsolt 1992-es szociológusi diplomamunkája 1991-es teológiai doktori disszertációjával, ugyanakkor erre a szociológia dolgozatban sehol sincs utalás – írja a hvg.hu.

2012. november 19. 10:45

Semjén Zsolt a Pázmány Péter Hittudományi Akadémia mellett párhuzamosan elvégezte az ELTE szociológiai szakát is. Utóbbi diplomamunkáját már doktori címe birtokában nyújtotta be „A New Age értelmezési kísérlete” címmel 1992-ben. A portál szerint ugyanakkor az 51 oldalas (a főszöveg 46 oldal) szociológia dolgozatból 32-33 oldal a teológiai doktori dolgozat részben szó szerinti átvétele, részben enyhe átfogalmazása, néhol egyszerűsítése, rövidítése. Mint megjegyzik, a szociológia diplomamunkában sehol sem szerepel, hogy a szerző ugyanebben a témában már nyújtott be dolgozatot máshol, azzal felsőfokú oklevelet, doktorátust szerzett.

A portál szerint diplomamunkájához Semjén olyan részeket is átemelt doktorijából, amelyek már abban a dolgozatban is eleve egy külső forrás átvételén alapultak. A hvg.hu vasárnap írt arról, hogy a KDNP elnökének 1991-es, New Age-ről szóló doktorija jelentős részben más munkák átvétele, átfogalmazása, illetve fordítása. A hvg.hu szerint ráadásul Semjén több esetben a teológiai doktorijában még más véleményeként idézett szövegrészleteket a szociológiai diplomamunkájában már saját véleményeként írta le.

Összesen 184 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kálmi
2012. november 19. 14:33
"doktori_dolgozatabol_masolt_diplomamunkajaba" És akkor mi van? Ha már egyszer dolgozott rajta, és a másikba is beleillik a téma akkor találjon ki valami egészen mást, hogy a sok kritikus félbolondnak majd egyszer ne jusson eszébe plágiumot kiáltani? Megáll az ész tényleg ennyi a rosszindulatú ostobaságon! Ezek ott a hvg-nél megbolondultak teljesen?
füst
2012. november 19. 13:43
Az a baj, hogy a fickó a saját doktori dolgozatából vett át? Ez legfeljebb kaki is kakát keresőknek probléma.... Ha a figura másvalaki dolgozatát vette volna át, na az gáz. Ilyen pl. Gyurcsány ill. Schmitt.
mary
2012. november 19. 13:05
Tisztelt HVG ! Ez a szemétség amit csináltatok ez egyszer bejött, nem biztos hogy most sikerül. Lenne egy javaslatom ha már erre szakosodott az ujságíró "szakma " Kérem felülvizsgálni, dr Szanyi, dr Szekeres és a többi elvtárs diplomamunkáját, ezenkívül kerestessék meg GYF. szakdolgozatát!
Selamat
2012. november 19. 12:13
Megérdemli a hvg ezt a vesszőfutását. Üssétek őket, szaporán, mindjárt a sor végén vannak. Aztán annyi lesz nekik. Is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!