Havi 8 millióért bérelnek ingatlant a Miniszterelnökségnek

2012. november 16. 11:42

A strukturális átalakítás miatti apparátusbővüléssel magyarázza a fejlesztési miniszter azt, hogy miért bérel az állami vagyonkezelő ingatlant havi bruttó 8 millió forintért a Miniszterelnökségnek Budapesten, a Markó utcában.

2012. november 16. 11:42

Az ügyben a szocialista Harangozó Tamás fordult írásbeli kérdéssel a kormányfőhöz annak kapcsán, hogy a Miniszterelnökség Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló, augusztus végi utasításban a Miniszterelnökség telephelyeként jelölték meg az V. kerület Markó utca 9. szám alatti ingatlant. A kérdésre válaszoló Németh Lászlóné fejlesztési miniszter közölte: a Miniszterelnökség strukturális átalakítása folytán a jelenlegi apparátusuk kibővült, ezért szükséges az állomány – mintegy 130 fő – megfelelő elhelyezésének biztosítása; a Miniszterelnökség elhelyezését szolgáló állami ingatlanok teljes kihasználtsággal működtek. Az elhelyezési szükséglettel kapcsolatos elvárás volt a Parlamenthez – ahol a Miniszterelnökség további szervezeti egységei találhatók – való közelség, az ár-érték arány, valamint az átlátható tulajdonosi szerkezettel rendelkező tulajdonos – derül ki a miniszteri válaszból.

A tárcavezető azt írta, e szempontoknak a – végül kiválasztott – Markó utcai ingatlan felelt meg a legteljesebb mértékben. Azt a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV Zrt.) vette bérbe 2 éves határozott időtartamra az OTP Ingatlanbefektetési Alap képviseletében eljáró OTP Ingatlan Befektetési Alapkezelő Zrt.-től, így az épületet a Miniszterelnökség használatba és nem vagyonkezelésbe kapta az MNV Zrt.-től 2012 júliusától. A bérleti díj összege havi bruttó 8 millió 52 ezer forint – tudatta. Közölte azt is, hogy a bérleti szerződés megkötését követően az elhelyezéshez szükséges műszaki feltételeket kellett kialakítani, amely a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság – mint az ingatlant üzemeltető szervezet — feladata volt. Az elvégzett munkák értéke – amely között tisztasági festés és beléptető rendszer telepítése is szerepelt – bruttó 64 millió forint – áll Németh Lászlóné írásbeli válaszában.

A Markó utcai épületben helyezték el – számos más szervezeti egység mellett – például a Nemzeti Emlékhely és Kegyeleti Bizottság titkárságát, a kormányzati internetes kommunikációért felelős helyettes államtitkár titkárságát, a kormány.hu főosztályt vagy a kormányzati döntések végrehajtásával foglalkozó miniszterelnöki biztos titkárságát. Szeptember 30-i – a kormányzati portálon elérhető – adat szerint a Miniszterelnökség engedélyezett létszáma 275 fő.

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tarackos
2012. november 16. 12:32
Ez jó! Struktúrális átalakítással nagyobb apparátust kapunk. Elég unortodox...;)
next mindig élni fog
2012. november 16. 12:17
Markó utca! Jó a helykiválasztás! Csak egy ugrás a cella! Hm!
liberálzöld.
2012. november 16. 12:15
Olcsóbb állam, a sprórolás jegyében.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!