Elítéli az antiszemitizmust az Európai Bizottság

2012. november 28. 13:22

A belügyi biztos szóvivője leszögezte: az Európai Bizottság mélyen elítéli az antiszemitizmus, a rasszizmus és az idegengyűlölet minden formáját.

2012. november 28. 13:22

Az Európai Bizottság elítéli az antiszemitizmust – jelentette ki a belügyi biztos szóvivője újságírók kérdésére szerdán, az Európai Bizottság szokásos déli sajtótájékoztatóján, miután arról kérdezték, hogy mi a brüsszeli testület álláspontja Gyöngyösi Márton jobbikos országgyűlési képviselő hétfői parlamenti felszólalásáról. A Die Presse osztrák napilap brüsszeli tudósítója, Oliver Grimm a bizottság álláspontján kívül arra is kíváncsi volt, szükségesnek tarja-e a testület a gyűlöletbeszéd elleni fellépés uniós szabályozását vagy annak szigorítását.

Michele Cercone, Cecilia Malmström belügyi biztos szóvivője a kérdésre válaszolva kifejtette, hogy minden tagállamban a helyi hatóságok feladata, hogy az ilyen ügyeket, eseteket kivizsgálják. A szóvivő mindazonáltal nem mulasztotta el leszögezni, hogy az Európai Bizottság mélyen elítéli az antiszemitizmus, a rasszizmus és az idegengyűlölet minden formáját. Cercone egyúttal kifejtette, hogy az Európai Unióban jelenleg is létezik olyan értelmű döntés, amelynek értelmében minden tagállamnak törvénybe kell ültetnie a gyűlöletkeltés, az izgatás, a közösség tagja elleni erőszakra uszítás tilalmát, aminek megvalósítását a bizottság ellenőrizni is fogja.

Összesen 59 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Trükkök Százai...
2012. november 28. 19:08
Na mi van Bobi, érvek továbbra sincsenek, csak nyomkodás?
kaktuszvirág
2012. november 28. 16:44
Az európai bizottság és a kutyaszar között az a különbség,hogy az európai bizottságba nem tudok belelépni!
ottapont
2012. november 28. 15:45
Istenem, ha nekem mondjuk annyi ötvenezres bankóm lenne ahányszor a romániai magyarokat nemzetbiztonsági kockázatnak aposztrofálták a román parlamentben, rendelhetném is a repcsijegyeket Balira. Ez persze sehol, senkinél nem veri ki a biztosítékot, magyarokat alázni a természet rendje Ejrópában.
Trükkök Százai...
2012. november 28. 15:33
Na további kellemes rettegést, kedves honfitársak!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!