Albániában tárgyalt Semjén

2012. november 17. 15:27

Semjén Zsolt hivatalos látogatást tett Albániában, ahol tárgyalt Sali Berisha miniszterelnökkel, és részt vett az egykori albán uralkodó, I. Zogu király és magyar származású felesége, Apponyi Geraldine királyné újratemetési szertartásán.

2012. november 17. 15:27

A miniszterelnök-helyettes az MTI-nek telefonon elmondta, hogy pénteken tárgyalást folytatott Sali Berisha miniszterelnökkel, áttekintették a két ország kapcsolatait. Szombaton a magyar állam képviseletében részt vett az egykori albán uralkodó és felesége újratemetési szertartásán. Semjén Zsolt azt mondta: úgy gondolja, mivel a magyar világnemzet, helyes, ha a különböző népek történelmében fontos szerepet játszó magyarokról a magyar állam megemlékezik, és magas szinten képviselteti magát az ilyen típusú eseményeken. Ez egyrészt az egyetemes magyarság szempontjából bír jelentőséggel, másrészt a magyar-albán kapcsolatok tekintetében túlmegy a protokolláris, politikai, gazdasági természetű dolgokon és egy spirituális, lelki kapcsolatot is kifejez – tette hozzá Semjén Zsolt, megjegyezve, hogy a királyné rendkívül népszerű az albán nép körében.

A miniszterelnök-helyettes találkozott az albán kulturális miniszterrel, akivel a két ország egyetemei közötti kölcsönös ösztöndíjprogramokról tárgyalt. Találkozott továbbá II. Leka koronaherceggel, I. Zogu király unokájával is. I. Zogu albán király földi maradványait ötvenegy évvel a franciaországi emigrációban bekövetkezett halála és temetése után szombaton Tiranában, a királyi család számára épített új mauzóleumban helyezték el.

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rogananti
2012. november 18. 11:40
Végre a kecskepásztorok közé küldték, ahova való. Csak nehogy elkezdjen lövöldözni.
BőröndÖdön
2012. november 18. 09:19
Muszáj volt neki hazajönni?
nyugalmazott tanár
2012. november 18. 08:03
Egy olyan ország, amely méretektől függtetlen demokratikus egyenjogúságot vár el, és követ a nemzetközi politikában, mint Magyarország, nem tehet különbséget a nemzetek, országok méretei között. Egyébként Albánia is egy sokkal jobb sorsra ország, lakói derék emberek, akik közvetlen rokonaihoz, a románokhoz hasonlóan a szocializmusnak és a szovjet megszállásnak a következtében ragadtak le a fejlődésben, és mérhetetlen sokat szenvedett évtizedeken keresztül.
nyugalmazott tanár
2012. november 18. 07:58
Ki legyen ott a magyar főnemes királyné újratemetésén, ha nem a KDNP elnöke. Ez elvárható és kötelesség, egyben megtiszteltetés Magyarország részére. A sok Jágó nem képes ezt megérteni, felfogni, mert átmosták agyukat a balliberális acsarkodók.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!