A kormány szerint jogellenesen foglaltak földet a kajászóiak

2012. november 12. 12:18

A kabinet szerint a helyi gazdák akciója politikai indítékú volt, és ellentétes a jogállamiság normáival.

2012. november 12. 12:18

Politikai indítékúnak, a jogállamiság normáival ellentétesnek és megtévesztő szándékúnak tartja a kormány azon kajászói helyi gazdák akcióját, akik „visszafoglalták” az állami földbérleti pályázat keretében elnyert terület egy részét a Fejér megyei Kajászón. „A kormány felkéri az illetékes minisztériumokat, hogy tegyék meg a szükséges és indokolt lépéseket a jogállamiság visszaállítása érdekében” – tartalmazza a Kormányszóvivői Iroda MTI-hez hétfőn eljuttatott közleménye.

Vasárnap helyi gazdák az Őszi szántás elnevezésű akció keretében művelni kezdték az állami földbérleti pályázat keretében elnyert terület egy részét. A megmozdulást az Összefogás a Magyar Földért és Vidékért Egyesület és a Fejér Szövetség szervezte. A gazdák szerint Kiss Árpád kápolnásnyéki lakos a jogszabályokban előírtnál nagyobb aranykorona értékű állami földhöz jutott húsz érve, így mintegy hetvenhektárnyi területet a gazdák bekerítettek és beszántottak. A demonstrálók szerint alaptörvénybe ütközően zajlik az állami földpályázat.

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
laci0011
2012. november 12. 16:44
Barkácsjogászok,beszelnek jogról?! Kevés nevetségesebb dolog van már a világon a fityusznál!Szokás szerint elbarmoltak valamit,aztán majd beírják a gránitszilárdságú tákolmány potlapjára.
luga
2012. november 12. 14:11
Mikor a zöldbáró elvtársak, és a külföldiek hatalmas területekhez jutottak, miért nem foglaltatok földet?
ballada
2012. november 12. 13:42
1989 után a KÁRPÓTLÁS kommunista vezérek által előre forgatókönyv szerint lett megírva aminek a lényege NESZE SEMMI FOGD MEG JÓL a földek és más ingatlan visszaadásnánál.
Elinor Yosef
2012. november 12. 13:39
"a jelenleg érvényes földtörvény szerint magánszemély 300 hektárt vagy hatezer aranykorona értékű termőföldet birtokolhat, ez a bérleti jogviszony esetében is érvényes. Ezzel szemben Kiss Árpád kápolnásnyéki lakos a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet pályázatán 284 hektárt, 8194 aranykorona értékű területet kapott bérbe húsz évre. A vasárnapi akcióban a "törvényes részen felüli területet", azaz 2194 aranykorona értékű, hozzávetőleg hetvenhektáros területet kerítettek körbe és szántottak be." Ha ez igaz, akkor ki sértett törvényt?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!