A Jobbik sem akar kétharmados földtörvényt

2012. november 20. 13:47

A párt szerint aggályos, hogy a kormány úgy jelentette be a földtörvény kétharmados jogszabállyá nyilvánítását, hogy egyelőre nem tudni, pontosan milyen tartalommal fogadják majd el a jogszabályt.

2012. november 20. 13:47

A Jobbik szerint „tragédia” lenne, ha a kormány szándékainak megfelelően kétharmados, azaz minősített többséget igénylő jogszabály lenne a földtörvény. Varga Géza a Jobbik szakpolitikusa keddi sajtótájékoztatóján elmondta: az különösen aggályos, hogy a kormány úgy jelentette be a földtörvény kétharmados jogszabállyá nyilvánítását, hogy egyelőre nem tudni, pontosan milyen tartalommal fogadják majd el a jogszabályt.

Hangsúlyozta: ha a jelenlegi javaslatot fogadják el, akkor az csak a „Fidesz-közeli oligarcháknak, a külföldieknek és néhány Magoszos gazdának, vagyis a narancsbáróknak” kedvez majd. A Jobbik ellenzi, hogy a földtörvény tervezete megnövelné a birtokméreteket, lehetővé tenné egy évnyi magyarországi telephely esetén a külföldiek számára a földszerzést, valamint elővételi jogot adna a jelenleg „strómanokon” keresztül magyarországi földeket művelő külföldieknek a területek megvásárlására, vagyis ezzel legálissá tenné a zsebszerződéseket.

Az MSZP hétfőn jelentette be: szintén ellenzik, hogy a földtörvény kétharmados, azaz minősített többséget igénylő jogszabály legyen.

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hajjaj
2012. november 20. 22:06
Mi lóg ki nextie ismét a pofádból ? Megint "vén szarozol"! Hm! Na akkor indulhatsz a ribancodba ! Allez ! Hm!
nyugibb
2012. november 20. 22:06
Kecskebogyó, meg egy futrinka... szép pár.
next mindig élni fog
2012. november 20. 21:25
A náciknak mi nem tetszik? Az, hogy magyar kézbe adják? Nekem az, hogí a FIDESZ közeli emberek! Hm!
kulakman
2012. november 20. 17:00
Földügyben csak az írjon aki tul lappal tudja igazolni ,hogy van neki, a többiek várják meg míg szólítjuk őket!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!