A budai hegyeket ábrázoló szobor kerül az MTVA elé, elküldték a tüntetőket

2012. november 02. 14:34

Az építkezés miatt a közel egy éve ott tüntetőknek is távozniuk kellett az épület elől, de az MTVA szerint nem sérülnek a demonstrálók jogai. Nagy Navarro Balázs szerint a tüntetőket erőszakkal távolították el a területről, az MTVA viszont cáfol.

2012. november 02. 14:34

A budai hegyek vonulatát mintázó műalkotás kerül a Médiszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) óbudai, Kunigunda úti gyártóbázisa elé. A műalkotás tervezői Szőke Barbara és Polyák János iparművészek, az építkezés kivitelezője pedig a Szignum Építő és Fővállalkozó Kft. A közbeszerzési eljárás eredményeképpen megkötött szerződésben a vállalkozási díj összege 48,1 millió forint, a műalkotás felállításának költségét pedig az MTVA Sales House teremtette elő, így közpénzt nem igényelt – írta közleményében az MTVA. A szükséges engedélyek már megvannak, így az építési munkálatok pénteken elkezdődnek, és előreláthatólag két hónapig tartanak majd. „Az MTVA reméli, hogy a nemrégiben nemzetközi díjjal elismert épület a műalkotással kiegészülve még kellemesebb és esztétikusabb környezetet biztosít majd a látogatók fogadásához” – olvasható a közleményben.

Az MTVA felidézte, hogy a Kunigunda úti gyártóbázis főbejárata előtt lassan egy éve demonstráció zajlik. „Az Alap tiszteletben tartja a magukat tüntetőknek nevezők álláspontját és véleményét, de biztosítani kívánja mind dolgozói, mind vendégei számára ingatlanjai akadálymentes megközelítését, különös tekintettel arra, hogy a magyar közmédia gyártóbázisáról van szó” – írták, hozzátéve, hogy a szoborállítással a jelenleg ott tartózkodók jogai nem sérülnek, hiszen „a majdnem fél kilométeres útszakaszon a továbbiakban is folytathatják tevékenységüket, továbbá az MTVA szívesen nyújt segítséget az építést és közlekedést akadályozó lakókocsik és standok áthelyezésében”.

Nagy Navarro Balázs tévés szakszervezeti vezető, a Tiszta Kezek Mozgalom alapítója szerint a hírmanipulációk miatt közel egy éve tüntetőket erőszakkal távolították el az épület elől a biztonsági őrök péntek hajnalban arra hivatkozva, hogy az építési terület – írja a NOL. A demonstrációt ezután az út túloldalán folytatták, az akció következtében azonban mintegy százfős spontán tüntetés alakult ki, melyen több ellenzéki politikus is megjelent. Az MTVA visszautasította, hogy erőszakkal távolították volna el a tüntetőket, sőt, állításuk szerint segítették a demonstrálók átköltözését.

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Julismama2
2012. november 03. 20:17
Természetesen a mai nap a legalkalmasabb nemtetszésük kifejezésére. Jellemző.
StG
2012. november 03. 15:01
Már egy jó ideje kifejezik nemtetszésüket, közte a mai napon. De hát az maximálisan életszerű, hogy egy "négynapos hétvége" közepén kezdenek el bármilyen kivitelezést. Kisstílű görény banda ez az MTVA
Fakutya tizedes
2012. november 03. 15:01
Még az elnevezést is lopták. http://www.origo.hu/nagyvilag/20030120olaszorszag.html
Fakutya tizedes
2012. november 03. 15:01
Tiszta Kezek Mozgalom Najsze, bazmeg. :))))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!