„Valami és nem valakik ellen” demonstrál szerdán a Jobbik Miskolcon

2012. október 14. 09:35

Az ellenzéki párt közölte: a Jobbik szándéka, hogy a Magyar élet menete elnevezésű demonstrációval felhívja a figyelmet a rossz közbiztonságra, a rossz szociális helyzetre, illetve a Miskolcot jellemző rossz, elkeseredett légkörre, a kilátástalanságra, amely jellemző a dolgozókra és a nyugdíjasokra egyaránt. A DK Menet a Békéért elnevezéssel békés demonstrációt hirdetett ugyanerre a napra, de szintén szerdán tart megmozdulást a miskolci cigány nemzetiségi önkormányzat is.

2012. október 14. 09:35

A Jobbik a Magyar élet menete elnevezésű, jövő szerdára tervezett megmozduláson valami, és nem valakik ellen demonstrál majd Miskolcon, az avasi lakótelepen - mondta Egyed Zsolt, a párt országgyűlési képviselője szombati sajtótájékoztatóján, a borsodi megyeszékhelyen. Egyed Zsolt közölte, a Jobbik szándéka, hogy felhívja a figyelmet a rossz közbiztonságra, a rossz szociális helyzetre, a Miskolcot jellemző rossz, elkeseredett légkörre, a kilátástalanságra, amely jellemző a dolgozókra és a nyugdíjasokra egyaránt. A párt arra szeretné felhívni főleg a kormány figyelmét, hogy ezeken a dolgokon változtatni kell - szögezte le az ellenzéki képviselő, utalva arra, hogy az utóbbi napokban különböző szervezetek, pártok jelezték ellentüntetésüket ugyanerre a napra. Hozzátette, ezt csak úgy lehet értelmezni, hogy ha a Jobbik a rend és az igazság mellett kíván demonstrálni, akkor az ellentüntetők „valószínűleg ez ellen” akarnak fellépni.

 
A „Magyar élet menete egy széles összefogás a magyar emberek részéről, akik változtatni akarnak a sorsukon” - mondta Egyed Zsolt, hangsúlyozva: az az elsődleges, hogy Miskolc és az ország „élhető legyen”, ne legyenek a családoknak megélhetési gondjai, a bűnözőkkel szemben pedig zérótoleranciát kell alkalmazni.
 
A Fidesz miskolci szervezete a Jobbik tervezett demonstrációjára korábban úgy reagált: „ha Miskolcnak, a miskolciaknak - és főleg az avasiaknak - nem tudnak, vagy nem akarnak segíteni, legalább ne ártsanak!” A Demokratikus Koalíció azt közölte: „semmi nem indokolja, hogy a Jobbik saját önös politikai érdekeit szolgáló rasszista felvonulást tartson az avasi lakótelepen.” A DK Menet a Békéért elnevezéssel békés demonstrációt hirdetett ugyanerre a napra. Szintén ezen a napon tart majd megmozdulást a miskolci cigány nemzetiségi önkormányzat is, amely a „Hazáért, a Demokráciáért” elnevezéssel indít menetet, szintén az avasi lakótelepen. Miskolci civil szervezetek nyílt levélben kérték a Jobbikot, hogy ne tartsa meg az október 17-ére tervezett miskolci felvonulását.

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
miloka
2012. október 16. 09:15
Mondjuk ezért is demonstrált a Jobbik: Égnek a gyertyák Harsány szombaton szíven szúrt focistájáért - a gyilkos szerint Norbi csak "beleszaladt" a késbe. A képek önmagukért beszélnek. És a média hallgat róla.
Nannyó
2012. október 14. 18:05
Érdekesnek ígérkezik a szerdai nap Miskolcon. :)) Még szerencse, hogy a város határában van a készenléti rendőrök laktanyája, hehe
OrangeOrder
2012. október 14. 12:27
Jójó, de úgy látom, a Jobbik a szavakon és a vonulgatáson kívül nem csinált semmit az elmúlt években. Tiszavasváriban hogy állunk a renddel és a mintavárosisággal? A Jobbik egyedül arra jó, hogy a Fidesznek már kellemetlen, vállalhatatlan arcokat begyűjtse és semlegesítse, esetleg az MSZP-től pár szavazót átcsábíthatott vidéken. Ennyi eddig. Több kéne, nem?
luga
2012. október 14. 12:13
Ahol Horváth Aladár megjelenik, ott garantált a botrány. Úgy tud uszítani, mintha fizetnék érte. Lehet, hogy fizetik?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!