Új Pólus: közös jelöltet indít az LMP és a Szolidaritás

2012. október 01. 19:25

Az LMP Baján Hunyadi László szociális területen dolgozó szakembert indítja az október 28-i időközi képviselő-választáson, akit a Szolidaritás Mozgalom is támogat. A formálódó új baloldali pólus az MSZP-vel nem törekszik együttműködésre, amit a bajai választás is mutat.

2012. október 01. 19:25

Jávor Benedek az MTI-nek elmondta: az LMP januári kongresszusán elfogadott stratégia alapján, egy új pólus létrehozására törekszik, elsősorban a parlamenten kívüli politikai erőkkel történő összefogás révén. Célunk nem pusztán az Orbán-kormány leváltása, hanem a rendszerváltás óta eltelt két évtizedben tapasztalt, s a társadalom által elszenvedett visszásságoknak az orvoslása – fogalmazott a frakcióvezető. Hozzátette: az összefogásban a Szolidaritás Mozgalommal, az Egymillióan a sajtószabadságét csoporttal, valamint a 4. Köztársaság parlamenten kívüli párttal szeretnének együttműködni.

Az MSZP-vel nem törekszünk együttműködésre, amit a bajai választás is mutat – szögezte le. Kónya Péter, a Szolidaritás Mozgalom elnöke az MTI-nek egy erősen politizáló civil szervezetként jellemezte az általa vezetett mozgalmat. Az szinte biztos, hogy valamilyen módon meg fogjuk méretni magunkat a választásokon – hangsúlyozta, hozzátéve, hogy a mozgalom mindig meg fog maradni, de nem zárta ki, hogy egy pártot létrehoznak a mozgalom mellett. Az MSZP-vel történő összefogásra azt mondta: azt szeretnék, ha a jelenlegi ellenzéki erők összefognának és közös program mentén váltanák le az Orbán-kormányt.

Összesen 269 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hátakkor
2012. október 02. 09:21
Jobbikot mikor veszik már be ebbe a technikai koalicióba?
kamasuka
2012. október 02. 09:12
Ők is független címszóval?
Peter8811
2012. október 02. 07:28
Új Pólus: közös jelöltet indít az LMP és a Szolidaritás Baján, de ez sem segít az LMP baján. Jobb név lenne az LMP-nek a TKGYT ( Tanács-Köztársasági Gyermekek Tömörülése.
liberálzöld.
2012. október 02. 00:11
"Jávor Benedek az MTI-nek elmondta ... Az MSZP-vel nem törekszünk együttműködésre" "Kónya Péter ... Az MSZP-vel történő összefogásra azt mondta: azt szeretnék, ha a jelenlegi ellenzéki erők összefognának és közös program mentén váltanák le az Orbán-kormányt." Na ennyivel több esze van a Kónyának, mint az LMP-snek. Véleményem szerint a kormányváltás az MSZP és/vagy DK nélkül sajnos nem megy! Egyszerűen keveseb vannak / lesznek. Az LMP összetéveszti a céljait az álmaival.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!