Több száz jobbikos demonstrált az avasi lakótelepen

2012. október 17. 18:11

A Jobbik által szervezett demonstráción négy-ötszáz szimpatizáns gyűlt össze a miskolci lakótelepen szerda délután. Az ellenzéki párt a rossz szociális viszonyokra, a munkanélküliségre, a közbiztonság romlására szándékszik felhívni a figyelmet.

2012. október 17. 18:11
Az erős rendőri biztosítás mellett megkezdődött demonstrációra az ország más részeiről is érkeztek résztvevők; többen a Jobbik zászlaját, néhányan pedig árpádsávos zászlót tartanak a magasba. 
 
A Jobbik elnöke, Vona Gábor a rendezvény előtt az MTI-nek azt mondta: a demonstráció a magyar-cigány együttélés problémáira fókuszál. Arra szeretnék felhívni a figyelmet, hogy a csaknem 40 ezer lakosú Avason a betelepült „fészekrakók” miatt sokan veszélyeztetve érzik mindennapjaikat. 
 
Szerdán három demonstrációt is tartanak Miskolcon, az Avasi lakótelepen.
 
A Jobbik október elsején jelentette be, hogy menetet szervez az avasi városrészben, amellyel felhívja a kormány és a helyiek figyelmét, hogy „elfogyott az emberek türelme”, és „Magyarországon ma nincs közbiztonság”. Ugyanerre a napra hirdetett békés demonstrációt a Demokratikus Koalíció, a miskolci cigány nemzetiségi önkormányzat pedig a Hazáért, a demokráciáért! elnevezéssel indít menetet.

Összesen 173 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
SomiRobi
2012. október 18. 16:08
A cigányoknak meg kell változniuk a rossz szokásaikból, de ezek a szokások lehet az elutasításukból származik. Nehéz kérdés ez, de megfélemlíteni, és megbélyegezni még nem kell őket. És a felesleges gyülöletkeltés is csak rossz mindkét fél számára.
OmegaMale
2012. október 18. 08:02
"rossz szociális viszonyokra" El kell menni dolgozni. Valamiért királynak/királylánynak született itt mindenki, hogy kőkeményen válogat, valahányszor érintettekkel szóba kerül ilyen téma, feketeöves kifogásokat hallok. Sokkal többen munkanélküliek, mint ahány munkahely hiányzik. "a munkanélküliségre" vagy munkahelyet kell teremteni. Komolyan mondom, olyan iskolákat kéne nyitni a 30-40 éves szocializálódott népeknek, ahol a tanult tehetetlenségük helyett megtanítják nekik a 21. században szükséges készségeket. Dél-Koreában az északi menekülteknek kötelező olyan iskolákba járni, ahol megpróbálják a szerencsétlenekkel bepótolni az az időt, amit nyomorogva ÁTALUDTAK eddigi életük során... Nagyon kéne ide is. " a közbiztonság romlására" Kevesebbet kell bűnözni. Ezt tényleg csak mindenki saját maga, minden egyes ember egyenként tudja befolyásolni. Ha több rendőr lenne, akkor rendőrállam lenne, ha meg kevesebb, akkor meg nincs közbiztonság. Minden problémánkra van megoldás, csak első lépésként a tükörben kell keresni a baj okát és megoldást is. Saját magán kívül senki nem tud a saját életére hatással lenni, minden külső segítség csak a belül meglévő attitűdöt tudja erőstíeni vagy gyengíteni. Mellesleg: mikor volt valaha bódottá az Avason?
mustármag
2012. október 18. 07:24
A DK-t is?
simaagy
2012. október 17. 23:34
A jelenlegi helyzetet elemezve,jönni fog a Jobbik és végre lesz rendszerváltás!Nem lesz könnyú,áldozatokkal fog járni és sok keserúséggel,de jönni fog!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!