Távozna a közoktatásért felelős helyettes államtitkár

2012. október 18. 09:58

Felmentését kérte posztjáról Gloviczki Zoltán közoktatásért felelős helyettes államtitkár – írja a NOL.

2012. október 18. 09:58

Lemondott a közoktatásért felelős helyettes államtitkár. Gloviczki Zoltán az értesülést megerősítette a NOL-nak: „Valóban felmentésemet kértem pozíciómból. Lépésem nem üzenet, nem figyelemfelkeltés, nem politikai állásfoglalás. Személyes szakmai és általában emberi lelkiismeretemnek való megfelelés diktálta. Ezzel kapcsolatos döntés még nem született. Menekülésről sincs szó: felajánlottam, s a későbbiek alighanem eszerint is alakulnak, hogy a jelenlegi jogszabályalkotási folyamatok lezárásáért, az állami intézményátvételhez kapcsolódó, és az én hatáskörömbe tartozó, közvetlenül előttünk álló feladatok elvégzéséért, valamint azok közvetlen következményeiért is teljes felelősséget vállalok, ami önmagában is mindenképpen több hónapos további munkavégzést feltételez.

Gloviczki kitért arra is, hogy tudomásul kell venniük, hogy az ország jelenlegi helyzetében nem áll rendelkezésre a köznevelési rendszer átalakításának financiális háttere, ami megkérdőjelezi az általuk előkészített oktatási reformok bevezethetőségét. A helyettes államtitkár hangsúlyozta: „Nem hatalmat, karriert, politikai tőkét kerestem és vállaltam, hanem egy program gyakorlati megvalósításának lehetőségét, további munkám ezen a ponton értelmezhetetlenné és hiteltelenné válik.

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
orbán(c)
2012. október 18. 11:03
Kínos.......
Soma
2012. október 18. 11:02
"Gloviczki kitért arra is, hogy tudomásul kell venniük, hogy az ország jelenlegi helyzetében nem áll rendelkezésre a köznevelési rendszer átalakításának financiális háttere, ami megkérdőjelezi az általuk előkészített oktatási reformok bevezethetőségét." --- Ohh, persze!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!