Összeomlás fenyegeti a szociális ellátórendszert az MSZP szerint

2012. október 25. 12:21

Korózs Lajos elmondta: az államosítás csak Budapesten nyolcezer rászoruló ellátását lehetetleníti el, noha a főváros jól működtette az intézményeket, és az idén ezerötszáz új férőhelyet létesített.

2012. október 25. 12:21

Az MSZP szerint a szociális intézmények államosításának kiteljesedésével az ellátórendszer összeomlása fenyeget. Korózs Lajos, az MSZP elnökségi tagja csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatóján arról beszélt: a megyei intézmények után a kormány a települési önkormányzatok által fenntartott gyermekvédelmi, valamint a fogyatékosokat és pszichiátriai betegeket ellátó intézményeket is államosítaná, az erről szóló előterjesztés már túl van a közigazgatási egyeztetésen, és hamarosan a kormányülés elé kerül.

A szocialista politikus szerint az állami átvétel jelentős forráselvonással jár majd. Azt mondta: ez történt a megyei szociális intézmények államosításakor is, így azok egy része őszre fizetésképtelenné vált, miután nem pótolták az önkormányzatok által korábban biztosított forrásokat. Korózs Lajos azt mondta: az államosítás csak Budapesten nyolcezer rászoruló ellátását lehetetleníti el, noha a főváros jól működtette az intézményeket, és az idén ezerötszáz új férőhelyet létesített.

Az MSZP-s politikus arra szólította fel a kormányt, fejezze be az államosítást, oldja meg az intézmények finanszírozását, és szüntesse meg az egyházi, illetve az önkormányzati intézményekben gondozottak közötti különbségtételt.

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
adam
2012. október 25. 17:53
Szépen tegyétek vissza az ellopott pénzt és máris aranykeretes ágyak lesznek a hajléktalanszállókon.
doncamillo
2012. október 25. 15:43
Istenem, már megint egy aggódó szoci!!! Hogy egyem a szivét!! Amikor szétlopták az önkormányzati kasszát (is), tett magasról a hajléktalan-ellátásra is!!
kjkj945
2012. október 25. 13:44
Persze, mert amikor a maszopók eladták őket, rögtön javul mindegyik szociális ellátó rendszer, most is kimagaslóan verik a plafont. Nagy az Istenkének az ő állatkertjéje.
Potymog
2012. október 25. 13:33
Majd kitagolják az intézményeket
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!