Orbán: A magyar gyógyszeripar az ország egyik védjegye a világban

2012. október 02. 12:50

„A magyar gazdaság is küzd néhány betegséggel, de minden ilyen beruházás, így a Teva újabb üzeme is gyógyírként járul hozzá egy jobban működő magyar gazdasághoz” – fogalmazott Orbán Viktor a Teva új központjának átadásán.

2012. október 02. 12:50

A magyar gyógyszeripar túlélte a történelem viharait, és ma is Magyarország egyik legsikeresebb védjegye a világban, a kormány pedig mindent meg fog tenni azért, hogy az ország gyógyszergyártása továbbra is a világ élvonalába tartozzon – mondta Orbán Viktor miniszterelnök kedden Gödöllőn, a Teva új központjának átadásán. Az üzemben steril készítményeket – így többek között infúziókat és injekciókat – állítanak majd elő. „A magyar gazdaság is küzd néhány betegséggel, de minden ilyen beruházás, így a Teva újabb üzeme is gyógyírként járul hozzá egy jobban működő magyar gazdasághoz” – fogalmazott a kormányfő, rámutatva, hogy bár a Teva külföldi tulajdonosok kezében van, mégis „része maradt a magyar életnek”. A kabinet kész a további együttműködésre a Tevával, legyen szó fejlesztésekről, beruházásokról – jelentette ki Orbán Viktor.

Hozzátette, a Teva a magyar embereknek is stratégiai partnere, mert ma minden hetedik magyar beteg Teva-gyógyszernek köszönheti gyógyulását. A gyógyszergyár példája azért is fontos – folytatta –, mert a jövő iparpolitikájának egy jelentős körülményére hívja fel a figyelmet, mégpedig arra, hogy „nekünk kevés nyersanyagból kell sikeres iparágakat teremtenünk”, ehhez pedig jól képzett szakemberekre, jól szervezett üzemekre van szükség, mint amilyen a Teva is. Beszédét azzal zárta, különösen figyelemre méltó egy olyan időszakban gyárat alapítani, amikor Európából rendre gyárbezárásokról érkeznek hírek. Ez a beruházás egyszerre szolgálja a beruházók profitszempontjait, valamint dolgozói és az egész magyar nemzetgazdaság érdekét – mondta a miniszterelnök.

Jeremy Levin, a Teva globális vezérigazgatója köszöntőjében a cég betegek iránti elkötelezettségéről beszélt. Kijelentette: „szilárdan hiszünk a magyar emberekben és a magyar gazdaságban”. Ilan Mor, Izrael budapesti nagykövete az Izrael és Magyarország közötti együttműködés fontosságát hangsúlyozta. „Büszke vagyok rá, hogy több mint tízezer magyar állampolgár dolgozik a Tevával vagy a Tevának” – mondta.

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
stoelting
2012. október 02. 15:04
Orbán: "A magyar gyógyszeripar az ország egyik védjegye a világban" Akkor miért dolgoztak eddig azon, hogy szétverjék. Pláne a gyógyszerfejlesztéssel is foglalkozókat.
tarackos
2012. október 02. 14:41
Gondolom mostanság megszaparodnak a teva-s hirdetések a lakájmédiában. Ha már az elsőtitkár elvtárs csontig benyalt...
Hunor N.
2012. október 02. 14:27
Lopásból, kihasználásból, másokon való élősködésből él ez gyár. Ezért iszonyatos bevételéből természetesen fut egy "kis" korrupcióra is és zsíros állások felkínálására is, persze nem kinnfenteseknek.
El Duderino
2012. október 02. 14:21
Méregkeverők...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!