Nem akarja kisajátítani a Kossuth-címert az MSZP

2012. október 31. 15:27

Korózs Lajos szerint pártja nem sajátítja a Kossuth-címert, Mesterházy Attila ugyanis az összes demokratát annak viselésére kérte.

2012. október 31. 15:27

A Magyar Nemzet szerdán írt arról, hogy a Kossuth család tiltakozik, amiért Mesterházy Attila MSZP-elnök október 23-án felszólította híveit, hogy legyen a Kossuth-címer a demokraták összetartozásának jelképe, és viseljék azt „az új köztársaság megszületéséig”.

A címeres kitűzőt szerdai sajtótájékoztatóján is viselő Korózs Lajos az ezzel kapcsolatos kérdésre azt mondta: az MSZP nem sajátítja ki a jelképet, a pártelnök ugyanis az összes demokratát annak viselésére kérte. „A Kossuth-címer a magyar függetlenség, a szabadság és a testvériség jelképe volt az 1848-as forradalomban és azt követően. Kossuth Lászlónak szíve joga ilyet kérni, én azonban viselni fogom a Kossuth-címert. A családom Kossuth Lajos harcostársa volt, és minisztert adott ennek az országnak 1848-ban” – mondta Korózs Lajos, aki életrajza szerint édesanyja révén Mészáros Lázár, az első felelős magyar kormány hadügyminiszterének leszármazottja.

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
=nessuno=
2012. október 31. 21:14
Nem a Kossuthok családi címere. Ők sem sajátíthatják ki. A nemzeté.
várúr
2012. október 31. 19:45
Mellesleg ilyen átlátszó ostoba marketingfogás még az mszp-től és Meseházytól is kevés.
várúr
2012. október 31. 19:42
Akárki leszármazottja Kórozs elvtárs, a címert nem Mészárosnak, nem Kórozsnak, hanem Kossuthnak hívják. A Kossuth ivadék Kórozs és a fajtája ellen tiltakozott udvariasan. Maradjanak a szekfűnél.
kaktuszvirág
2012. október 31. 18:16
Az MSZP logójának javaslom:egy akasztófán egy Nagy Imre bábú lógjon.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!