MSZP: Kérdésessé vált a novemberi nyugdíjkiegészítés

2012. október 11. 12:13

A párt emlékeztetett: a kabinetnek szeptember közepéig tájékoztatást kellett volna adni arról, hogy mekkora lesz a novemberi visszamenőleges nyugdíj-kiegészítés mértéke, ez azonban nem történt meg.

2012. október 11. 12:13

Az MSZP-s Korózs Lajos szerint kérdésessé vált a novemberi nyugdíj-kiegészítés. A szocialista párt elnökségi tagja csütörtöki sajtótájékoztatóján azt mondta: a kabinetnek szeptember közepéig tájékoztatást kellett volna adni arról, hogy mekkora lesz a novemberi – a vártnál nagyobb infláció miatt szükséges – visszamenőleges nyugdíj-kiegészítés mértéke, ez azonban nem történt meg. Szerinte mivel a számfejtés hosszú időt vesz igénybe, „nagy valószínűséggel” nem emelik az ellátásokat novemberben, noha a tervezett 4,2 százaléknál rosszabb inflációs adatok miatt körülbelül 1,7-2 százalékos nyugdíj-kiegészítés járna csaknem hárommillió idős embernek.

Korózs Lajos arról is beszélt, hogy a kormány „szétveri a társadalombiztosítás rendszerét”. Azt mondta, néhány héten belül felszámolják az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóságot, miután a területi szerveket már kivonták alóla, most pedig több száz szakembert fognak elbocsátani. Kitért arra, hogy a kormány megszüntette a nyugdíjkassza viszonylagos költségvetési önállóságát és a társadalmi kontrollt afelett. Az MSZP-s politikus szólt a rokkant-felülvizsgálatról is, azt mondta: továbbra is rengeteg panasz érkezik hozzá olyanoktól, akik hónapok óta nem kapják meg a nekik járó juttatást.

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ballada
2012. október 11. 14:05
Legujabb szocik rémítszgető híre , baloldal hazugságok tömkelegét ontja ,annyi mintha nem mondta volna,nem kell bedőlni a szocik hazuságának.
freehckr
2012. október 11. 12:54
A nyugdíjemelés a jelenlegi helyzetünkben vegytiszta „unortodox” lépésnek számítana... A posztkomcsik most miért nem „ortodox” intézkedéseket várnak? :) Egyébként Korózs elvtársnak nem kellett volna lemondania a Zuschlag-féle zsidózása miatt? Vagy a zsidók lakája következmények nélkül zsidózhat?
Julismama2
2012. október 11. 12:50
Korózs mondott valaha is igazat?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!