A Jobbik szerint felháborító ítélet született a Cozma-ügyben

2012. október 02. 13:42

Sneider Tamás, a Jobbik alelnöke kijelentette: pártja szerint pont az ilyen esetek elkerülése érdekében kellene bevezetni a halálbüntetést.

2012. október 02. 13:42

A Kúrai részben megváltoztatta a jogerős ítéletet a Cozma-ügyben és Sztojka Iván harmadrendű vádlott büntetését 8 évről 13 évre súlyosbította. Az első- és a másodrendű vádlottra jogerősen kiszabott 18-18 éves szabadságvesztést helybenhagyta a legfelsőbb bírói fórum. A hétfői ítélet ellen fellebbezésnek nincs helye.

Sneider Tamás hangsúlyozta: a Jobbik szerint az első három vádlottra a jelenlegi törvények szerinti legsúlyosabb, azaz életfogytig tartó börtönbüntetést kellett volna kiszabni. Az ellenzéki párt álláspontja szerint a jelenlegi büntető törvénykönyv (Btk) „túl liberális”, ráadásul a bírói kar ezen belül is enyhébb büntetéseket szab ki, ami felháborító.

A Jobbik alelnöke kifejtette: a Cozma-gyilkosság, illetve a múlt heti domonyvölgyi gyilkosság azok az esetek, amelyek miatt „társadalmilag egyre inkább szükség lenne” a halálbüntetés visszaállítására.

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tóth mária
2012. október 02. 16:21
Ez az ítélet ismételten egy nagy 0! Lassan nem lehet hinni a bíróknak és a rendőröknek sem, semmi bizalom, és ez nagyon szomorú 22 év után!
sky.net
2012. október 02. 16:01
no problem amigos 13 évbe belefér vagy két--három jobbikos kormányzati ciklus , tessenek szépen hatalomra kerülni , és akasztófára baszni az efféle díszpintyeket
Akitlosz
2012. október 02. 14:13
A bírói ítéletekbe nem kellene a politikának beleszólnia. Ha nem tetszenek lehet változtatni a törvényeken. Ugyanis azok alapján működnek a bíróságok. Legalábbis elvileg.
Ald0 Raine hadnagy
2012. október 02. 14:08
"Az ellenzéki párt álláspontja szerint a jelenlegi büntető törvénykönyv (Btk) „túl liberális”, ráadásul a bírói kar ezen belül is enyhébb büntetéseket szab ki, ami felháborító." Hát, ez pont nem enyhébb, hanem súlyosabb ítélet volt. De mindegy, egy újabb jobbikos hazugság szinte már fel sem tűnik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!